Geen grappen!

IMG_0007

Gisteren hadden wij het verjaardagsfeestje van ons nichtje die zeven werd. Het mooie weer werkte erg mee en het was allemaal buiten te doen; echt genieten dus. Het mooiste cadeau was (geheel volgens haar eigen zeggen) niet al het speelgoed, maar juist de hamster die ze van haar ouders gekregen had. Da’s toch heerlijk, zo’n kind :-D.

Onze dochters hadden het ook goed naar hun zin en snoepten en speelden wat af. Op een gegeven moment zaten mijn schoonvader en ik naast elkaar en de jongste telg stond voor ons. Ik pakte haar neus vast en deed vervolgens net of ik ‘m op at.

“Aaaaah, dat mag toch niet mama!”, was haar reactie.

‘Nee, maar meisje, jouw neus smaakt gewoon heel goed!’

Opa volgde mijn voorbeeld en pakte haar neus ook beet en verorberde deze zogenaamd ook (waarom ik het overigens nodig vind om er “zogenaamd” bij te typen, vraag ik mezelf nu ook even af 😉 ).

Lisa werd stil en zei toen tegen ons allebei:

“Allemaal nep! Jullie eten niet echt mijn neus op!”

Door ons gelach wat volgde, kreeg ze de bevestiging dat het inderdaad allemaal nep was. Desalniettemin draaide ze zich om en ik zag haar heel voorzichtig en zo onopvallend mogelijk met haar hand richting neus gaan…. Even checken of hij er écht nog wel zat! En dit heeft ze meerdere malen die dag nog herhaald. En elke keer wanneer ze tot de conclusie kwam dat hij er gewoon nog aan zat, kon ze het niet laten een blik naar mij te werpen die boekdelen sprak:

‘Dit zijn echt zó geen grappen, mama!’

© Eveline – Mei 2014

2 thoughts on “Geen grappen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s