De break-up!

foto (38)

“Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij!”, had hij gezegd toen hij het uitmaakte. Hij was één-en-twintig, zij was zeventien. Met tranen in haar ogen sloeg ze de situatie gade. Ze had het voelen aankomen. Hij was nog te veel een jonge pup voor een lange vaste relatie. Na vijf maanden wist ze: de koek is bij hem op. Vlak voordat ze uit zijn auto stapte, waar hij een eind aan de relatie had gemaakt, zei hij nog:

“Als we meant-to-be zijn, vinden we onze weg wel terug naar elkaar!”

‘Ja…. lul!’, was wat ze had gedacht. ‘Als we meant-to-be zijn, moet je het niet uitmaken! Je zakt er maar in! Tot nooit weer ziens!’

In de jaren die volgden gingen ze ieder hun eigen weg. Ze kregen allebei andere relaties. Zij een lange vaste van een paar jaar, hij wat verschillende, soms lang, soms kort. Toch waren ze elkaar niet vergeten. Diep van binnen was er bij beide de vraag: What if?!

Vijf-en-een-half jaar na de break-up kwamen ze elkaar op één van de Social Media-wegen weer tegen, om elkaar vervolgens een week later tijdens het uitgaan te treffen. Allebei vrijgezel.

Zeven jaar na de break-up gaven ze elkaar het “ja-woord” op het stadhuis, zij hoogzwanger. Een maand later werd hun eerste dochter geboren.

Elf jaar na de break-up kwam hun tweede dochter ter wereld en twaalf jaar na de break-up deden ze hun trouw-geloftes opnieuw. Nu niet voor de wet (want dat was al vijf jaar een feit), maar dit keer voor vrienden en familie. In trouwkleding, met taart, diner en een groot feest.

Ruim dertien jaar na de break-up werd er opnieuw een positieve zwangerschapstest gedaan: telg nummer drie op komst!

En terwijl zij dit verhaal (langzaam opnieuw hoogzwanger), bijna veertien jaar na de break-up typt, herinnert ze zich zijn woorden van toen:

Als we meant-to-be zijn, vinden we onze weg wel terug naar elkaar.

Well, that worked out pretty well after all, now didn’t it?! 😉

© Eveline – Mei 2014

8 thoughts on “De break-up!

  1. Ah dat is een lief verhaal! ❤ En wat bijzonder dat jullie elkaar toch weer getroffen hebben. Echt schattig.

    Ik ben nu niet met mijn oude vlam, maar het is wel een hele leuke vlam!

  2. Wat mooi! Dat what if gevoel hebben mijn huidige man en ik ook gehouden. We kwamen in contact, ik kreeg een relatie met een ander en toen dat uit was gegaan kwamen we weer in contact en al die tijd had mijn huidige man het gevoel dat wij de moeite waard zouden zijn! We gingen daten, kregen een relatie en zijn inmiddels getrouwd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s