Het leven door de ogen van een kind.

Wat jammer soms, dat de tijd zo snel gaat. Of nou ja: het is altíjd jammer, maar je hoeft er niet altijd bij stil te staan ;-). Maar het is gewoon een vaststaand gegeven; de tijd gaat té snel. Niet alleen omdat je als volwassene op zeer gelukkige momenten de klok wel eens stil zou willen zetten, maar ook omdat je eigen schone lei, je clean-slate, je roze bril-wereld wat je hebt als kind, voorbij gaat. En dat je je dat pas als volwassene realiseert. De tijd als kind is het meest mooi en het meest puur (mits je natuurlijk een fijne jeugd hebt met de normale huis-tuin-&keuken-sores).

Als ik kijk naar onze dochters, en dan met name naar de jongste: alles en iedereen is goed en goedaardig, mooi en gelijkwaardig. Er zijn geen oorlogen, geen honger, geen kanker, geen niks. De wereld ligt aan je voeten en is één groot speelparadijs. En je ouders… zijn de helden die dit leiden. En als je verdrietig bent? Dan zoek je je mams op. Zij ontvangt je met open armen. En als je dan nog écht klein bent, krijg je je vertrouwde fopspeen. En met je speentje in, kun je de wereld weer aan, veilig en geborgen.

Vanmiddag had onze oudste druif een vriendinnetje op bezoek. Op naar de speeltuin! Ik ging op het bankje zitten wat er op het grasveldje bij stond en keek naar de meiden. Ze plukten bloemetjes, gristen blaadjes en ze maakten een nestje, voor een nep-beestje. Ze genoten van die paar stralen zon, van het natte gras en van de schoonheid van de stilte om ons heen. En liep er iemand langs? Die begroetten ze. Wit, bruin, groen, geel, in korte broek, of met een sluier bedekt. Het maakten ze niet uit.

“Hallo mevrouw, mooie dag hè!”

Geen problemen, geen onbeantwoorde vragen, geen ruzie, geen van iets. Alleen dat!

En ik was even jaloers. Jaloers op het leven door de ogen van een kind.

foto (40)

© Eveline – Mei 2014

2 thoughts on “Het leven door de ogen van een kind.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s