Awkward!

Pinnen

Afgelopen week zijn wij een midweekje naar Frankrijk geweest, met als voornaamste reden de Alpe d’Huez (tijdens de Alpe d’HuZes 2014), die mijn man maar liefst 3 keer op is gefietst. Uiteraard volgt een blogje hierover later dit weekend nog.

Maar eerst nog even een awkward momentje in de winkel vanmiddag. Wij zijn gisteravond laat pas terug gekomen vanuit Frankrijk en ik had er totaal niet bij stil gestaan dat de pinksterdagen dit weekend al zijn. Oh ja! Feestdagen! Meeste winkels dicht! Oeps! En aangezien onze koelkast sowieso beneden het nulpunt leeg stond, zijn de oudste druif en ik vanmiddag nog snel even wat boodschapjes gaan doen. Het bleek een kar vol te worden en gelukkig had ik gescand, zodat de hele winkelwagen ook nog niet eens uitgeladen op de band moest worden. De schade: Euro 83,-. Ik wil pinnen, geeft het machine ineens aan: saldo te laag! Uuuuuh, excuse me?!?! Ik snel via het handige appje mijn saldo bekijken, en wat zie ik: niks aan het handje, moet er gewoon af kunnen. Nog een keer proberen… weer in beeld: geen saldo! Ik begin ‘m even te knijpen. En flink ook! Hoe kan dit nou??? Even dubbel checken of ik toch wel het goede pasje bij de goede pincode heb: jawel, ook al! Angstvallig zoek ik dan maar naar m’n pasje van een andere rekening, en die bleek ik dus afgelopen vakantie een keertje los in één van m’n handtassen te hebben gemikt en nog niet terug in de portemonnee te hebben gedaan. OH NEE TOCH!!! Ik roep iemand er bij van de winkel.

“Ja, ik wil mijn boodschappen afrekenen en het staat écht (!) nog op mijn rekening, ik heb namelijk net nog gecheckt via mijn app, maar toch geeft hij saldo te laag aan”.

De medewerker trekt een wenkbrauw omhoog. Onder het mom van: dat heb ik al zó vaak van mensen aan moeten horen! 😛
Dus enfin, nog een keer proberen, met die medewerker meekijkend.

WEER GEEN SALDO!!!!!

“Ja mevrouw, ik kan er ook niks aan doen, wel vreemd hoor!”

Oh god toch! Maar we zijn niet zomaar voor een gat te vangen. Snel, via dat zelfde ideale appje nog wat geld van de ene naar de andere rekening erbij gestort, in de hoop dat er dan wel iets van responds kwam.

EN JA WEL!!!!!!!! Na nóg een keer proberen, stond er zeer duidelijk in beeld: “GESLAAGD”.

Ik, inmiddels met een schaamrood op de kaken, tegen diezelfde beste man:

“Ja, en het stond er toch écht, écht sowieso al op hoor, maar goed…. zal wel gewoon aan mij liggen!”

Hij keek me aan met een blik die zei: Ja, waarschijnlijk wel ja! ^^

Gelukkig wenste hij ons wel een goedendag en fijne feestdagen. Ik vluchtte met dochter en karretje snel de winkel uit, om me heen kijkend of ik bekenden zag (waarom weet niemand, omdat ik tóch al gelijk wist: dit wordt een blog! :-P)

Awkward!!!!! 😀 *whistle*

© Eveline – Juni 2014

2 thoughts on “Awkward!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s