Samen één!

voetbalkaart-hup-holland-hup

Laat mij beginnen eerlijk toe te geven dat ik geen voetbal-mens ben. Niet dat ik de sport niet waardeer, want dat doe ik zeker wel, maar ik volg het zo goed als niet. Mijn man daarentegen wel, dus ik pik er (of ik nu wil of niet) toch altijd een beetje langs de zijlijn van mee.

Echter… als het EK of WK is… dan komt er een bepaald gevoel van voetbal-samenhorigheid in mij naar boven die vrijwel geen grenzen kent. Plots hou ik niet alleen de wedstrijden van ons eigen elftal goed in de gaten, maar zelfs de wedstrijden van ándere landen. Ik lees alle krantenartikelen uitvoerig die hierover gaan en zoek zaken online op die hier betrekking op hebben. Ik kan dan ook met open mond naar mensen zitten staren die verkondigen het WK niet te volgen. EXCUSE ME???

“Oh nee, we hebben de wedstrijd van 1-5 niet zien”….
ARE YOU FROM THIS PLANET??????? E.T. GO HOME!!!!!

Nee, met zulke grote voetbal-evenementen, ben ik van de partij. En ik niet alleen, want ineens is iedereen voetbal (of nou ja, behalve dan de mensen die de 1-5 niet gezien hebben. Kssssst, ga weg!!!!!). Ieder normaal ander mens ademt voetbal deze maand, of je nou van voetbal houdt of niet. Heel de buurt is oranje. In de kroeg, in de woonkamer, in de wandelgangen. Iedereen doet mee. Iedereen voelt het. Iedereen, samen één.

Echt, ik hou er van. Genieten, een hele maand lang =).

Hup-Holland-Hup! We gaan het dit WK gewoon “ff” doen!!!! 😀

vanPersievanGaal

© Eveline – Juni 2014

4 thoughts on “Samen één!

    • Neeeee, dan moet je dat ook zeker niet doen, hihi. Het is alleen leuk als je het op zo’n moment ook echt leuk vindt =). Ik bedoelde eigenlijk meer te zeggen dat er echt maar weinig mensen zijn die het met WK niet kijken ;-). Maar verder gekkigheid natuurlijk, het maakt niks uit en er zijn wel wat mensen, zoals jij, die er geen sodemieter aan vinden :-P.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s