Rare eetgewoontes.

Bootje

Kinderen maken allerlei fases door als het gaat om eten. De ene dag lusten ze ALLES en de andere dag lusten ze werkelijk NIKS. Echter, ik heb een aantal basis-principes en hier houd ik mijn kinderen dan ook aan. Minimaal een paar happen fatsoenlijk ontbijt, een paar happen verantwoorde lunch en zo ook dit voor het avondeten. En ’s morgens vóór 12 uur geen snoep en/of zoete drankjes.

Tevens, wat ik weiger te doen (of weigerde te doen) is als een malloot een toneelstuk gaan opvoeren om er nog maar een hapje extra bij de kleine kids in te krijgen. Ik noem toneelstukjes als “Hier komt het vliegtuig… zzzzz..brrr…ddddeeee…tttjjkkkk”… KOM OP ZEG! Ik ben één-en-dertig jaar. Nee, je eet gewoon een paar happen zonder dat mama zich daar als een halve retard voor moet gaan gedragen. En het voordeel is: als je met dat eet-toneel-stuk nooit begint, dan wennen ze er ook niet aan en weten ze ook niet beter.

Nu zaten wij afgelopen week aan tafel voor het avondeten en uit het niets zei onze jongste telg ineens: “Mama, wil je mij helpen?”. Nou prima, ik wil haar best helpen met eten. Ik prikte eten op haar vorkje en bracht deze naar haar mond. Plots zei ze: “Nee mama, je moet tjoeke-tjoeke-toet-toet doen!”. Excuse me… I need to do whát? “Ja mama, treintje doen!” Met opgetrokken wenkbrauw keek ik mijn man aan. Hij begreep ook niet waar ze dit vandaan had, want wij doen niet aan die flauwe kul. Achteraf bleek opa hier achter te zitten! Enfin… ze hield voet bij stuk: tjoeke-tjoeke-toet-toet doen!

Uuuhm… met enige (lees: verafschuwde) twijfel hield ik de vork in de lucht en begon mijn ‘tjoeke-tjoeke-toet-toet’-toneelstuk. For the love of god! Ze hapte en smulde er van. Van het eten trouwens ook. Er volgde nog een hap en ze deelde mede: “Nu een auto!”. Brrrrrrrrr-rrrr-rrrr! De vork raakte bijna haar lippen en net voordat ze toehapte zei ze ineens: “Nee, toch maar geen auto, doe maar een boot!”.

JA CHICK!!!! Ik doe helemaal niks meer, gewoon happen!

“Weet je wat?” zei ik. “Ik doe wel een lange scheet!”. Ik maakte een scheet-geluid en bracht de vork terug naar haar mond.

Ze keek me dubieus aan en liet weten: “Nou ja…. dat is écht raar!”.

Ja, nee…. een boot na doen om een hapje binnen te krijgen! Dat is volstrekt normaal! 😉

© Eveline – Juni 2014

2 thoughts on “Rare eetgewoontes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s