Kak!

20140625-231559.jpg

Toen het voor de eerste keer op de social media binnen kwam en onder de vrouwen verspreid werd, zag ik de “awareness” er nog wel van in. Ik deed dan ook mee, in de veronderstelling iets goeds te doen. Inmiddels is de zoveelste zogeheten “bewustwordings-ronde” begonnen. Bijzonder rare zinnen worden in/als Facebook-statussen geplaatst, om zo klaarblijkelijk bewustwording voor kanker te creëren.

Wat we ons alleen moeten realiseren is dat het, mijne inziens, inmiddels alles behalve bewustwording voor kanker ten gevolge heeft. Men plaatst de status-update, zet een bak koffie, pakt de krant, gaat in de achtertuin zitten, maakt van dit stilleven een foto, bewerkt ‘m via Instagram en plaatst dit vrolijk-vredige plaatje vervolgens 2 minuten na de “serieuze” awareness voor kanker. Dus…!

Kijk, de eerste statussen-updaten-actie bracht wellicht door “de nieuwigheid” van de actie nog wel iets te weeg, maar we hebben nu zo ongeveer de drie miljardste status-actie-ronde bereikt en er worden inmiddels absurde kreten geuit als; met sokken je reet af vegen. Of je borsten laten zien aan een agent om een boete te voorkomen.

Komisch! Vind je?

Ik vind het niet komisch. Kanker is hel. Kanker is de verdoemenis in een gezond lichaam laten woekeren. Kanker zorgt er voor dat sommige vrouwen geen borsten meer hebben. Hou toch op. Gatverdamme! Na het meemaken van de Alpe d’HuZes, drie weken geleden, besefte ik het ineens en des te meer. Met nutteloze slogans op de social media bereik je geen enkele hol. Ook (en vooral) niet als je er komische zinnen van probeert (!) te maken. Ga dan voor een zin als;

Ik veeg de kak heel deze maand met sokken van m’n gat af, OMDAT ik het geld wat ik normaal aan pleepapier besteed, deze maand stort naar KWF!

Kijk, dan verpest je je sokken tenminste met een goede reden én heb je de nutteloze statusupdate toch nog nuttig gemaakt.

Kanker is niet komisch. Kanker is kak!

Als we dus willen helpen, kunnen we het beste niet alleen de mensen die ziek zijn respecteren, maar ook en vooral; geld doneren!
KWF Ik strijd mee

© Eveline – Juni 2014

4 thoughts on “Kak!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s