Held op blote voeten!

SPIN
Als ouders zijnde ben je dé grote held van je kinderen. Zo is het gewoon. Alles wat jij doet en zegt, is fantastisch! De fobieën die wij dan vervolgens als ouders zelf hebben, maskeren we.
Our children do nót need to know (yet).

Onze oudste dochter heeft een irrationele angst voor alle insecten die zwart zijn, haar op de poten hebben, en/of vliegen, zoals muggen, bijen, wespen, etc. (behalve vliegen zelf, daar is ze niet bang van… dat is weer de fobie van de jongste… echt, we fobiën wat af in dit gezin ;-)). Anyway, als deze irrationele angst dan opkomt, reageren we wel begripvol, maar maken haar tevens duidelijk dat er niets is om bang voor te zijn. Ieder insect is banger voor de mens, dan de mens voor het insect (althans: dat maken wij er dan toch van).

Gisteren-middag was er een vriendinnetje van onze oudste te spelen en ze hebben vrijwel de hele middag in het zwembadje in de tuin gepoedeld… hoe heerlijk! Haar mama (tevens weer een goede vriendin van mij) kwam haar tegen 4 uur ophalen en we dronken met z’n allen nog een glaasje fris. Ik voelde toen al af en toe een gekke kriebel in m’n haar en had al wat panisch door m’n haar gewapperd…. maar elke keer kwam de gekke kriebel terug. Dit ging even zo door en op een gegeven moment zei het vriendinnetje van mijn dochter op scherpe toon tegen mij:

“Oh Eveline….. er zit een spin op je!”.

En mensen… ik dacht écht… dat ik niet goed werd!!!!!!!!! Ik sprong op, hupte met m’n hoogzwangere buik én op blote voeten in het rond, schreeuwde moord en brand, riep dingen alsof ik al aan het baren was, was hysterisch met m’n haar aan het zwieren en ging er nog net niet bij schuimbekken. Of toch wel?!?!

Iedereen keek me met open mond aan.

Ja, paniek ja! Ik weet niet (en gelukkig maar hoor!), hoe het voelt om een beroerte te krijgen, maar ik kan me na deze ervaring enigszins voorstellen wat/hoe dat zou kúnnen zijn. Echt, kortsluiting in m’n hoofd!

De spin is daarna nooit meer gedetecteerd overigens. Ergens in m’n woeste aanval ben ik ‘m toch meester geworden en heeft hij z’n 8 harige-pootjes de benen laten nemen. Verstandig besluit!

However… ik word nu natuurlijk nooit meer serieus genomen door m’n kinderen als het gaat om niet bang te zijn voor insecten en andere geleedpotigen. Bummer! Zeven jaar opvoeden down the drain en kan ik dus, wat dít onderwerp aangaat dan, met de oudste opnieuw beginnen.

Held op blote voeten! Tssss…

© Eveline – Juli 2014

One thought on “Held op blote voeten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s