Stront aan de kni… peuter!

Kort geleden gingen mijn jongste dochter, mijn schoonmoeder en ik een dagje winkelen in een stad, hier niet ver vandaan. Het was die dag mooi weer, doch niet té warm en dus was het een ideale dag om de laatste “baby-boodschapjes” in huis te halen.

Na een dagje keuvelen, slenteren & shoppen, gingen we op het gemakje terug richting de auto. Vlak voordat we de winkelstraat uit waren voelden we ineens wat gespetter. Regen was het niet! Mijn schoonmoeder en ik keken elkaar verbaasd aan… Wat was het dan wel??? Toen we de spetters in wit/groene-vorm voor ons op grond zagen liggen, werd ons al snel duidelijk waar we mee te maken hadden.

“Iiiieeeehhhh, vogelpoep!” gilde ik uit.

De minuten daarna waren mijn schoonmoeder en ik elkaar druk aan het inspecteren op mogelijke rest-sporen op onze armen, gezicht, haar, kleding. Gelukkig konden we al vlug concluderen dat we het er beiden nogal goed vanaf hadden gebracht. Beat ya bird!!!! De jongste spruit zat in de buggy en de kap stond uit, dus eigenlijk maakten we ons over haar geen zorgen. We liepen dan ook vrolijk verder, met de buggy vooruit duwend.

Tot we ineens een klein stemmetje hoorden:

“Mammie… help eens… bah!”

Ik boog me voorover, en aanschouwde…

Een peuter die volledig met vogelstront bezaaid was. Wer-ke-lijk!

Ja, en het zal wel érg ontaard klinken, maar ik kwam niet meer bij! Zaten wij ons zelf zo te inspecteren naar aanleiding van die 4 spetters die we voelden, terwijl dat kind van boven tot onder volledig onder de gore derrie zat.

Terwijl we haar schoonmaakten, deed ik er nog een schepje bovenop:

“Aaaah, poepie toch!”

vogelpoep-cartoon

© Eveline – Juli 2014

2 thoughts on “Stront aan de kni… peuter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s