No uterus, no opinion!

Ja god zeg…. aankomende week is het zover; dan is de miraculeuze 40ste zwangerschapsweek aangebroken. Ofwel: dan ben ik gewoon 9 maanden zwanger! De laatste keer dat ik zó hoogzwanger heb gehaald, is alweer zeven jaar geleden bij de oudste, daar de jongste het rond de 7 maanden al welletjes vond.

Ik was even vergeten hoe dat voelt: echt hoogzwanger zijn. Ik bedoel, technisch gezien mag je je al hoogzwanger noemen als je met verlof gaat (zo ergens gemiddeld vanaf 35 weken dus), maar écht hoogzwanger ben je mijn inziens de laatste twee weken pas. Mijn hemel! En ik ben helemaal niet van het klagen hoor, want het hoort er nou eenmaal “allemaal” bij. En dat het dan toevallig 33 graden is in deze periode… jáh, uuuh… jammer dan! En niet eens jammer hoor, ik heb liever dit weer, dan rot weer! Zo is het ook! Maar ik moet toegeven; het begint nu wel een beetje, ja… door te wegen. Letterlijk en figuurlijk. Hoewel, letterlijk heb ik niks te klagen eigenlijk. Ik ben deze zwangerschap het minst aangekomen van alle drie. Afgezien van het feit dat de teller natuurlijk nog altijd wel een beetje oploopt (we zijn er per slot van rekening nog niet), is er nu in totaal 13 kilo aan. Nou… da’s nou toch niet echt dat je zegt: wat een tonnetje is dat geworden 😛 :-D.

Hoewel ik me overigens wel zo voel. Echt, het is een magische tijd hoor, no argument from this corner, maar op een gegeven moment voel je je zó A-SEXY! Kleding zit niet meer, je waggelt maar een dotje rond, je bukt ineens in spreidstand alsof je bodybuilder bent die een stang van 150 kilo gaat optillen, je gaat als een zoutzak naar bed en je staat weer als een zoutzak op. And anything in between? Nou ja goed, in bed dus: als je je als hoogzwangere wilt omdraaien van je linker- naar je rechterzijde, zijn de volgende zaken nauwlettend van toepassing:
1. Je hebt een kompas nodig.
2. Alsmede een ijzersterk doorzettingsvermogen.
3. Je moet het van te voren aan je spouse doorgeven dat er gedraaid gáát worden, zodat hij al rekening kan houden met eventueel 112 te bellen indien een en ander niet goed gaat.
En wat ook niet kan en mag ontbreken:
4. Een vier-stappen-houdingen plan!

Geloof me: je bent nog zomaar niet omgedraaid als 9 maanden-zwangere! Dus ja, like I said: A-SEXY, all the way!

Enfin, zoals ik al eerder met jullie in een blog gedeeld heb, staat mijn “ziekenhuis-koffertje” al enige tijd klaar. Zo zit hier ook een dvd in, namelijk een dvd van de serie Friends, seizoen 8 om precies te zijn. Tja, je weet natuurlijk nooit of je er überhaupt de gelegenheid voor gaat krijgen en hoe snel die bevalling misschien wel (of niet) zal gaan, maar ik weet nog dat ik bij de oudste in het ziekenhuis kwam met bijna 5 cm ontsluiting, dat we vervolgens naar de verloskamer mochten om daar de volgende paar uur te gaan spenderen en het eerste wat ik dacht was: Aaaaah, crap, ik heb geen dvd Friends mee. Ja, je kan maar een serie al 15 jaar héél erg leuk vinden, niet waar?! And since you’ve got some time to kill! En hoewel je natuurlijk op een gegeven moment op een punt komt dat álles je gestolen kan worden, zolang dat kind er maar uit komt, is het vóór dat (magische! magische!) moment toch altijd leuk als je iets op tv kunt kijken naar hartenwens.

Waarop mijn man die dvd in de koffer ineens opmerkte afgelopen week, en zei:

“Oh, maar ik ga écht geen seizoenen Friends kijken in het ziekenhuis hoor!”

Ik:

“Hoeft ook niet, ik heb maar 1 seizoen mee, dus dat scheelt alweer!”

Hij:

“Ja, maar dat ga ik ook niet kijken!”

Ik:

“Nou schat, laten we afspreken; de eerst volgende keer dat jij iets van hetzelfde kaliber moet gaan doen… zeg zoiets als; een Golden Retriever uit je reet persen… dán, mag jij de tv-programmering bepalen!”

Hij:

“….”
(ofwel: silencio!)

En zo is het in deze, en niet anders:

No uterus, no opinion! 😉

Mensen… ik heb geen idee hoe, wat, waar en wanneer, maaruh… ik ben er eigenlijk wel klaar voor nu! Kom maar op!!!

foto (50)

© Eveline – Juli 2014

6 thoughts on “No uterus, no opinion!

  1. Haha, zo is het! Gut ja, die laatste weken. Ik kon alleen nog maar half zittend slapen anders kwam al mijn eten weer omhoog. Succes met de laatste loodjes. Waarom nu niet alvast Friends trouwens? Je moet nu uitrusten!

  2. Wat heerlijk weer om je blog te lezen…..en dit: “”een Golden Retriever uit je reet persen””……Helemaal geweldig!!!! hahaha

  3. Ik vind dat jij 3 jaar mag kiezen wat jullie kijken, ik ben slechts 1 keer bevallen en dat vond ik meer dan voldoende 🙂 en slechts 13kg aankomen, die ben je al kwijt voor je weer thuis bent,……heel veel succes met de bevalling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s