Met een mond vol tanden!

Gisteren had onze oudste een puber-dag. Ze is zes, wel te verstaan! Ze was eerst bij een vriendinnetje gaan spelen en in de loop van de middag was ik haar gaan ophalen en kon ze thuis op het gemakje lekker verder spelen. Maar, ze was nogal opstandig. Alles was “nee”, alles was “ttttt” en luisteren, ho maar!

Maar goed, dat kan wel eens gebeuren. We zijn allemaal mensen en zowel kinderen als volwassenen hebben hun dag wel eens niet. C’est ca. Nu wil het alleen zo zijn dat mijn lontje momenteel ook iets korter is dan normaal met negen maanden zwangerschap. Dus de reactie en chemie die tussen haar en mij ontstond gisteren, was niet zo florissant.

Na het avondeten wilden de kids nog even in de achtertuin spelen. Prima, toch lang licht en kon ik mooi de afwas nog even doen voordat ik ze op zou frissen en naar bed zou brengen. De oudste vroeg vervolgens of zij en haar zusje met water mochten spelen. Ik zei nee. Drie minuten later vroeg ze het nog een keer. Ik zei nee. Vijf minuten later stond ze met de tuinslang in haar handen en vroeg het nogmaals. Ik zei nee, werd boos en riep:

“Meisje, wát is er met jouw gehoor aan de hand? Zou je je oren niet eens uit laten spuiten???!!!!!”

Waarop ze me aankeek en mompelde:

“Ja… daar heb ik dan toch ook echt water voor nodig!”

aap

© Eveline – Juli 2014

4 thoughts on “Met een mond vol tanden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s