Aap uit de mouw

Eens in de zoveel tijd doen ze een luizen-controle bij de kindjes op de basisschool, de zogeheten “Luizenpluis”. De vraag aan de ouders is dan, om niet al te veel poespas in het haar te doen en uiteraard al helemaal geen haarlak.

Gisterochtend had ik de oudste (6 jaar) haar haar in een leuke knot aan de zijkant gedaan en we hadden er wat glitterspray in gedaan. Über cute en modieus en het bleef gelijk mooi in model. Gisteravond kreeg ze een “kattenwas” in plaats van te douchen (wegens tijdgebrek én overmoeidheid van beide ouders :-P) en ze was zo met staart (inmiddels geen knot meer) en al gaan slapen en het was dan ook niet meer gekamd, totaal niet meer aan de glitterhaarlak denkende. Toen ik de dame vanmorgen uit bed haalde, schrok ik van haar haar… Het was werkelijk één grote klittenbaal en er was serieus niet meer door heen te gaan met een borstel. Shoot! Toen ik vroeg of zij of haar zus er toevallig in de avond daarvoor nog glitters bij hadden gesprayd schudde ze heftig nee! Was absolute onzin volgens haar. Nou ja, ik dacht er het mijne van, maar wist in ieder geval zeker dat het vanavond haren-was-tijd was. En voor de time-being; nieuwe knot draaien en klaar was kees…uuuuh mama ;-).

Komt de oudste vandaag terug uit school en zegt:

“Ja, mam, het was luizenpluis vanmorgen en de luizenpluis-moeder kon amper door m’n haar heen!”

En dochter-lief lachte er nota bene bij. Zíj zat er totaal niet mee. Ik daarentegen maakte in m’n hoofd overuren;

Ooooohhhh!!!! Vergeten!!!! Luizenpluis!!!! Plak/vet haartje!!! Hellupppp!!!

En ik kan al zoveel hebben in deze kraamweken ;-).

Nou, kalm aan, geen zorgen; de haartjes zijn nu lekker weer gewassen en alle klitten zijn eruit. En het goede nieuws is; geen luizen gedetecteerd :-D.

Toen ik overigens vlak vóór het douchen nogmaals vroeg of zij (of haar zusje) er niet wat bij had gesprayd toen ze nog op haar kamer hadden gespeeld, ontkende ze dat wederom in alle toonaarden. Ze hadden géén glitterspray bij gesprayd en liet mij dus enigszins in verbaasde staat doen wanen… Want dat het haar dan zó snel kan klitten en kroezen van zo’n beetje glitterspray. Lekker spulletje!

Ze was overigens nog niet fatsoenlijk uitgesproken of ze pakte haar eigen mierzoete kinder-deodorantje, en sprayde zo in het rond…

…. alsmede op en in haar haar, met kleine dotjes, op nul centimeter afstand.

Ah!!!! Aap uit de mouw. Het was dus inderdaad géén extra glitterspray. Toen ik haar er overigens op aansprak zei ze dat ze voor “de nep” deodorant in het haar sprayde. Het moet niet veel gekker worden. Als ze het voor de nep maar niet nog een keer doet ;-)…

IMG_1550.JPG

© Eveline – Augustus 2014

One thought on “Aap uit de mouw

  1. Ik ben toch wel blij met een zoon.. Beetje gekleurde gel in zijn kuifje (vroeger, toen hij nog een kuifje had) en verder geen gedonder… Behalve die ene keer dat hij zich met sudocreme had ‘willen scheren’..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s