Echt klein, zo’n hoekje!

Gisteravond voor het naar bed gaan besloten we om zoontje-lief zijn teutje (z’n speentje dus, die hij nog niet heel vaak in heeft) nog even uit te koken. Dit deden wij voorheen altijd in de waterkoker, maar toen die onlangs kortsluiting had gemaakt, is deze vervangen door een old-school fluitketel en ja; daar doen we de teutjes niet in. Waar dan wel in? Nou, mensen; soort van au-bain-de-marie 😉 . Gewoon in een pannetje water op het vuur dus.

Ik had het fornuis nog niet lang aan gezet, of Max begon te huilen. En flink ook! Mijn man, die daar echt heel slecht tegen kan, zei al snel dat ik alvast maar naar boven moest gaan voor de voeding en dat híj zelf beneden alles wel zou afsluiten. Bij het weglopen uit de keuken zag ik vanuit m’n ooghoek het pannetje op het vuur staan en dacht nog; volgens mij kookt het water al wel ver. Gevolgd door; nou ja, de hubby handelt alles beneden af, dus hij neemt het speentje wel mee naar boven.

Sowieso met een krijsend kind op je arm is je denkvermogen gehalveerd. Echt! Het is een feit.

Na een wat rumoerige nacht met ons zoontje, konden we vanmorgen van 7 tot half 9 toch nog lekker even de oogjes dicht doen. Het leek bijna op uitslapen ;-). Mijn man was als eerste beneden en nog geen vijf minuten later stond hij terug boven met de woorden;

“Wij hebben écht geluk gehad!”

In zijn handen een verschroeid pannetje met een inhoud die niet meer te herkennen was. Het voorwerp er in (oorspronkelijk dus een speen) was volledig verbrand en plakte als een aliën-achtige substantie vast aan de zijkanten van de pan. De hele keuken stond onder condens-water en er hing een gruwelijke geur.

Oh… mijn.. god!!!!!!!!

We hadden dus van elkaar gedacht dat de ander het vuur had uitgezet en de speen had meegenomen naar boven. Oververmoeidheid en een huilend kind overheerste in deze redenatie.

Een ongeluk zit inderdaad in een klein hoekje.

Geluk in de rest ;-)… I guess!

IMG_1667.JPG

© Eveline – Augustus 2014

6 thoughts on “Echt klein, zo’n hoekje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s