Heftige prik!

Al zolang ik me kan heugen geven wij onze kinderen drinken waarvan ruim de helft van de beker aangevuld wordt met water. Gewoon, met kraanwater! En bij bijna alles dus ook echt; appelsap, melk, ice tea, vruchtensap, en een héél enkele keer “prik”. Ze drinken het bij ons nooit puur (behalve als ze een pakje krijgen), maar altijd met minimaal half water. Voelt gewoon goed, klinkt gezonder én beter voor de tanden omdat het natuurlijk minder zoet is (lees er meer over hier!). En ja; onze kinderen weten wat dit betreft niet beter en dus vinden ze het prima.

Afgelopen weekend waren we met de kids op pad en besloten ergens wat te gaan drinken. De serveerster kwam en de oudste bestelde een 7-up. Of althans, nee; ze probeerde het eerst met een cola. Dit vond ik niet goed, en al helemaal niet als het niet aangevuld werd met water. Dus toen werd het een 7-up. Nou, vooruit! Moet een keer kunnen.

Toen de bestelling op tafel kwam, kreeg ze haar 7-up, maar zonder glas. Dus het flesje met een rietje er in. Ze nam een grote slok, trok een pittig gezicht en zei tegen de serveerster;

“Poeh! heftig hoor! Kan er wat water bij?”. 😉

De serveerster (jong meisje nog) wist niet goed wat ze er mee aan moest. Wel keek ze mij heel vreemd aan!

Wacht maar meid… Tot je zelf kinderen hebt. You will cross that bridge too, when you get there!

IMG_2527.JPG

© Eveline – September 2014

8 thoughts on “Heftige prik!

  1. Het kan zijn dat de bovenstaande reactie ongeveer 10 keer in je inbox is terug te vinden, want er ging vanmorgen tijdens het reageren per telefoon even iets mis met het laden :’)

  2. Hier (hij is twintig) is het toverwoord nog steeds ranja (jaja, hij drinkt ook al die meuk met koolzuur en misselijkmakendezoetetoevoegingen… maar thuis vooral ranja…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s