Ballet-universum

Dertien jaar! Dertien jaar heb ik op ballet gezeten. Van mijn 5e tot mijn 18e. Op de balletschool hier in de stad. De enige echte, met een juf die ballet is en ademt. Háár balletschool.

Onze oudste dochter kwam er zelf mee… Een paar vriendinnetjes van haar zaten er ook op en zij wilde ook erg graag! Ballet dus. We hadden toen met haar afgesproken; je mag op ballet als je je A & B-zwemdiploma hebt. First things first. Net voor de zomer was dit een feit en dus was het deze maand zover. Bij haar proefles had ik haar zusje en broertje-lief mee, met als gevolg dat ik het hele gebouw door aan het scheidsrechten en borstvoeden was, in plaats van dat ik fatsoenlijk naar mijn oudste kind voor-het-eerst-op-ballet kon kijken. Gisteren tijdens haar 2e balletles pakten we het anders aan; ik had een uurtje oppas voor de twee andere telgen, en kon op mijn gemak publiek spelen.

Ik schopte mijn pumpjes uit, deed de sokken aan die ik had meegenomen, trok ze warm en hoog over m’n legging heen en betrad de prachtige balletstudio. Zelfde balletschool als toen. Zelfde fantastische juf. We zijn alweer ruim twaalf jaar verder, maar alles was nog precies hetzelfde. Hetzelfde, in het universum dat ballet heet.

Het ontroerde me diep toen ik zag dat “mijn” balletjuf de hand van mijn dochter pakte en samen op de klassieke noten door de studio heen dansten. Wow! Wat gaat mijn dochter prachtige jaren tegemoet, met het terugkerende wekelijkse uurtje balletles als veilige haven. Met waanzinnige optredens en een hoop plezier.

Ja, het ontroerde mij echt. Waar is de tijd gebleven?

Toen de les klaar was stapten we in de gang en terwijl ik mijn hakken terug had aan gedaan en nog even op mijn dochter wachtte, stond een vader van 1 van de andere leerlingen mij heel raar aan te kijken.

Oké, what’s your problem?!?!

Vlak voor het naar buiten gaan zag ik zijn probleem. Of eigenlijk het mijne… Ik had m’n hakken wel terug aan gedaan, maar m’n sokjes niet terug uit….

Oeps! 😉

IMG_2548.JPG

© Eveline – September 2014

5 thoughts on “Ballet-universum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s