Met je goede gedrag!

In de weken na de bevalling word je overspoeld met bezoek. Leuk & gezellig, maar wel enerverend. Na een week of 4 neemt het lopende-band-bezoek af, maar voorbij is het nog niet. Kleine Max is aankomende week 8 weken oud, en wij krijgen nog altijd kraamvisite.

Zo stond er ook gisteren visite op de kalender. Om 10.00 uur sharp. Twee volwassenen en twee kinderen. Om welgeteld kwart over negen trok ik de koelkast open en kwam tot het besef dat ik niet kraamvisite-ready was. Buitenom koffie en thee, had ik eigenlijk niets meer in huis. Geen frisdranken, de melk was die ochtend bij het ontbijt op gegaan, het laatste pakje appelsap was met de oudste mee naar school gegaan en het beschuit-met-muisjes-gerei was ook nergens meer aanwezig. Vervangende koekjes idem.

Shoot!

Ik kreeg het vervolgens voor elkaar gebokst om hals over kop nog naar de winkel te racen. En da’s een organisatie hoor, met een peuter en een baby waar je rekening mee moet houden. Met mijn haren wild geslagen en het zweet op m’n voorhoofd, wrong ik mijzelf een weg door de supermarkt. Frisdranken, pakjes appelsap-&sinaasappelsap, vruchtensap, melk, beschuit, muisjes, koekjes. Alles!!!! De rest van de boodschappen zou ik ’s middags wel doen. Ik rekende af en snelde naar huis.

Voldaan doch lichtelijk bevend, plofte ik om welgeteld 09.50 uur terug op de bank. I made it! YES!!!! Ik was helemaal bezoek-klaar.

Toen de visite gearriveerd was vroeg ik vol trots wat ze wilden drinken. Kom maar op, dacht ik, ik heb álles in huis.

“Oh, een glaasje kraanwater is prima!”,

“En graag koffie voor mij!”.

Op de vraag of ze beschuit met muisjes wilden;

“Oh nee dank je wel, komen net van het ontbijt af!”

IMG_2698.JPG

© Eveline – September 2014

Afbeelding verkregen via Google.nl

3 thoughts on “Met je goede gedrag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s