Mampina!

IMG_2842.JPG

Ook ik hoor bij de “Mampina”-groep. De groep mama’s die hun borsten gebruiken, waar we ze van oorsprong voor gekregen hebben: het voeden van het kind ;-).

Bij welk kamp hoor jij?

Wat mij overigens opvalt is dat er tegenwoordig twee kampen steevast en lijnrecht tegen over elkaar staan. De groep van de flesvoedings-mama’s en de groep van de blote tieten…uuh borstvoedings-mama. Wat ik best jammer vind, want waarom niet in harmonie op 1 lijn? Een mama die geen borstvoeding wil (of kan!) geven, zal ik echt niet veroordelen. Waarom zou ik? Maar dan wil ik op mijn beurt ook niet raar worden aangekeken wanneer ik, beschaafd aan een tafeltje in de hoek van een restaurant, mijn zoon van nog geen 2 maanden oud de borst geef. Niets obsceens, niks bloots bungelend, gewoon; zoals een “flesmoeder” de fles geeft, alleen dan nét iets anders. Maar daar wordt toch nog weleens spastisch op gereageerd merk ik. Jammer! Ik reageer ook niet spastisch wanneer ik een mama haar baby de fles zie geven, en dit terwijl ik zelf volledig achter borstvoeding sta.

Gewaagde foto?

Gisteren heb ik een foto van mezelf en zoontjelief online gezet waarop ik hem borstvoeding geef. Gewoon…om eens te kijken wat de reacties waren. Gelukkig vrijwel allemaal goed. Daarbij kwam kijken dat er ook echt nauwelijks tiet te zien was, maar desalniettemin was ik benieuwd.

Kolven

Deze week ben ik met kolven begonnen. Ik had het steeds uitgesteld en uitgesteld, maar aangezien ik aan mijn laatste 3 weken verlof begonnen ben, werd het nu toch echt zaak om met de kolf aan de slag te gaan. En oké, oké; je voelt je op dat moment wel een beetje een melkfabriek, maarrrrr… wel een zeer goedlopende melkfabriek, met de allerbeste melk én ook nog eens gratis. De “Ons bin zuunig”- goegemeente kan dit toch nooit verkeerd vinden?!

Binnenkort voor de eerste keer met afgekolfde melk het flesje geven. Van mij hoeft het niet hoor, maar ja, het moment is gewoonweg daar.

En… positief gezien; dan kan mijn man er ook eens ’s nachts uit om de baby te voeden.

Of mijn man hier blij mee gaat zijn…. 😉

IMG_2827.JPG

© Eveline – Oktober 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s