Waakzaam met macht der gewoonte

IMG_3086.JPG

Force of habit is a b**ch? Zoals bij velen met mij, zitten gewoon heel veel dingen standaard en als vanzelfsprekend in het systeem. Van je vaste druk-op-de-knop op het Senseo apparaat in de ochtend, naar bijvoorbeeld de gebruikelijke routine met de kinderen in de avond. Macht der gewoonte. I love it!

Schrikken!

Maar zo kan het je ook de schrik van je leven bezorgen. Gisterenmiddag had onze jongste telg (die nu bijna 9 weken is) zijn eerste paar oefenuurtjes bij het kinderdagverblijf. Na twee uur ging ik hem samen met mijn jongste dochter weer terug ophalen. Ik sloeg onze voordeur achter mij dicht, richtte de autosleutels naar voor en drukte op “open”. Ik hoorde in die split second niks gebeuren, en terwijl ik opkeek zag ik…. Niks! Geen auto!

Alsof iemand mijn keel dicht kneep!

Wat nu?

Shoot, m’n auto is gejat… was het eerste wat ik dacht! In de paar seconden die volgden, schuifelde ik bijna hyperventilerend naar voor. Mijn dochter keek me bedenkelijk aan en vroeg wat er was! Ik kon niks uitbrengen, mijn hersens maakte overuren;

Zou ik ‘m niet goed op slot hebben gedaan? Ik bedoel, ze gaan toch geen ruit in slaan op klaarlichte dag, voor de deur? Moet ik nu meteen naar de politie bellen, of eerst de hubby, of….?!

Kater-hamer!

Terwijl de eerste parels zweet op m’n voorhoofd kwamen, viel het me als een kater-hamer binnen! Ik had de auto eerder die middag náást het huis geparkeerd omdat 1 van de buren op dat moment op mijn parkeerplek stond! Maar omdat de buurman zijn auto inmiddels weer op z’n eigen plaats had gezet, was mijn plek dus een leeg gapend gat voor de deur geworden. In galop rende ik naar de zijkant van ons huis en jawel hoor; daar stond mijn bolide, glanzend in het oktober-zonnetje.

Ik zeg het je; macht der gewoonte! Het is heerlijk, maar blijf waakzaam ;-).

© Eveline – Oktober 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s