Mam, wat doen we nou met oma?

Omdat mijn man aankomend weekend laminaat in onze woonkamer wil gaan leggen, moeten we de boekenkast weer draagbaar maken, daar die natuurlijk van z’n plek moet. Wij hebben zo’n boekenkast met allemaal vierkanten en deze opbergruimtes dienen niet alleen voor boeken maar ook voor een hele hoop anders. Terwijl de kids mij hielpen met uitladen en elders opstallen, vroeg de oudste ineens;

“Ennuh…. Wat doen we nou met oma dan?”

Terwijl ik zelf nog wat boeken opstapelde en mijn blik hier niet van afwendde vroeg ik;

“Hoe bedoel je, wat doen we met oma?”

In mijn ooghoek zag ik haar wijzen. Ik keek op, volgde de richting van haar vinger en aanschouwde wat ze bedoelde, gevolgd door;

“Mam, hallo, we kunnen oma toch niet laten staan, straks valt ze er uit met het verplaatsen van de kast!”.

Ja, het is dat mijn moeder hier ook smakelijk om had kunnen lachen, maar ik zag beelden voor me van omver en open-vallende urnen, honden die vervolgens dat territorium willen afbakenen, etc etc. !

Ik schoot heel fout in de lach. Eigenlijk ook heel mooi hoe nonchalant kinderen met de urn van oma, één zijn. De urn hoort er bij. Is niet eng. Wel heel bijzonder.

“Mam, wat doen we nou met oma?”

IMG_3683.JPG

© Eveline – Oktober 2014

8 thoughts on “Mam, wat doen we nou met oma?

  1. Mooi! Bij mijn ex stond ook een urntje van zijn moeder en de oudste van mij vond het altijd heel grappig als ze dan hoorde dat haar oma daar in zat. Op kindertaal geprobeerd uit te leggen wat cremeren is en hoe druk en wild ze altijd kon zijn in de buurt van oma haar urntje was ze altijd erg voorzichtig.

  2. Bij ons vind je de hond in de pot. Dat vond ik in het begin best vreemd, nu vind ik het mooi.
    Wat heb je toch een fijn gezin. Je moeder is vast blij dat ze daar op deze manier toch nog een beetje bij mag zijn. Als ze het zou weten dan natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s