Terug bij af?

Als er één ziek is in je gezin, is het soms net een domino-rush die in werking wordt gesteld. 1 ziek, iedereen ziek.

Na meerdere virusjes in dit huis, stond vanmorgen de jongste dochter op met koorts; 39,5. Zeker voor de ochtend best hoog. Dit samen met het feit dat zij al enkele dagen met obstipatie te maken had, vonden wij dit reden genoeg om de huisartsenpost te bellen.

Onderzoekjes en testjes in het ziekenhuis volgden en na de uitslag te hebben bekeken schreef de arts een antibiotica-kuur uit. Eenmaal terug thuis gaven wij de kleine druif een boterham, om daarna gelijk te starten met die medicatie. Nog geen half uur na de inname trok de dame lijkbleek weg, werd misselijk en begon enorm te spugen, gevolgd door helder rode vlekken in het gezicht, die een redelijke tijd bleven zitten. Ik belde gelijk de HAP weer en we moesten onmiddellijk terug komen met haar. Dus hop; ziek kind weer in schoenen en jas gehesen, auto in, emmer mee, schone doek paraat.

Vermoeden van de arts; allergische reactie op de antibiotica. En dit schijn je dus óók te kunnen ontwikkelen wanneer je die betreffende antibiotica al eens gehad hebt en er toen niets aan de hand was.

Oké. Andere medicatie. Andere antibiotica.

Voor de tweede keer op één dag stonden we bij de dienstdoende apotheek. Het meisje achter de balie leek erg begaan met de situatie.

“Wat vervelend; misselijk en spugen van antibiotica en dan ook nog eens rode vlekken!”.

Ja vervelend hè?! Erg vervelend!

Ze nam goed haar tijd alles uit leggen over de nieuwe kuur. Ze sloot de uitleg af met;

“Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat een bijwerking van deze medicatie kan zijn; misselijkheid en spugen!”.

Dus. Sta je dan. Met je misselijk spugende kind. Als het apotheek-meisje er “rode vlekken in het gezicht” bij had vermeld, was ik in lachen uitgebarsten.

Ik zweer het!

IMG_4649.JPG

© Eveline – November 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s