Recept: Kabeljauw met pestopasta

Minimaal eens per week vis eten is gezond, en bovendien lekker =). Vandaag een receptje waar kabeljauw prima gecombineerd wordt met pasta en groente.

foto 1

Kabeljauw met pestopasta

/// Benodigdheden:
(Voor 4 personen)

– 750 gram kabeljauw (AH kabeljauwporties per 250 gram)

– Zak volkoren penne rigate (van AH puur & eerlijk; biologisch)

– 2 broccoli’s (van AH puur & eerlijk; biologisch)

– Zakje gebroken sperziebonen (Aha’tje, gewassen in ijswater, 200 gram)

– Zakje snijbonen (Aha’tje, gewassen in ijswater, 200 gram)

– Potje pestausaus (van AH puur & eerlijk; biologisch)

– Margarine

– Olijfolie

– 75 ml. witte wijn (bij voorkeur een lekker wijntje die je daarna ook nog smakelijk bij het eten kunt nuttigen :-P)

Ook hier heb ik weer een aantal biologische producten gebruikt, maar dit kan uiteraard vervangen worden naar wens.

/// Wat te doen:

Allereerst pannen water opzetten. Er is nogal wat te koken, dus zet op alle pitten maar een pan water aan ;-).

foto 2

Verwarm volgens alvast de oven op 180 graden. Vet daarna de ovenschaal in met margarine.

foto 3

Kook de pasta volgens voorschrift (ik heb nu niet meer genoteerd hoe lang ik de penne gekookt heb, maar ik heb het voorschrift op de achterkant gevolgd en uit mijn hoofd gezegd was het zo’n 8 minuten). Maak ondertussen de broccoli schoon en verdeel/snij deze in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes.

foto 5

Wanneer de oven voorverwarmd is, verdeel de kabeljauw in de ovenschaal, snufjes peper er op en giet daarna zo’n 75 ml witte wijn er over heen (let op: 75 ml dus…. geen 750….. dus niet de hele fles in die ovenschaal kiepen :-P… Ik bedoel: vast wel lekker hoor, maar als je nog iets wil voorstellen die avond, zou ik het op 75 ml houden.). Enfin, dit geheel kan lekker “stomen” in de oven, zo’n 25 minuten lang.

Kook alle groentes! Broccoli zo’n 8 minuten. Snijbonen zo’n 12 minuten. Sperziebonen zo’n 14 minuten.
Wanneer de pasta klaar is, giet deze af en bewaar van het kookvocht zo’n 3 eetlepels, even apart in een schaaltje. Dan een klein scheutje olijfolie door de pasta heen. Roer vervolgens het hele potje pesto door de 3 eetlepels kookvocht heen en meng dit weer door de pasta, so it looks like this:

foto 3 (1)

Wanneer de groentes klaar zijn, doe de 2 soorten bonen bij elkaar in de pan en besprenkel deze met een beetje peper en zout. Wanneer alles klaar is, schep het op een bord en maak het mooi op (letterlijk 😉 ).

foto 1 (1)

Om het puntje op de i te zetten kunnen de volwassenen aan tafel nog een glaasje wijn er bij pakken. Ik heb de volgende wijn (Chardonnay) gebruikt voor bij de kabeljauw in de oven te doen en daar hebben wij aan tafel ook een glaasje van genomen:

foto 2 (1)

Prijs van bovenstaande maaltijd (voor 4 personen), kwam neer op ongeveer € 20,- (exclusief de wijn).

Eet smakelijk!!! =)

© Eveline – December 2014

Bronvermelding: Receptenmaker-app, diversen via Google.nl en een beetje van mezelf ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s