No direction?

Echt, ik snap het, heus! Ik begrijp het, dat jonge meisjes over heel de wereld head over heels fan zijn van de boyband One Direction. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ikzelf ook fan. Niet van One Direction, maar wel van de Backstreet Boys. Zomaar een jaartje of 20 al. En ja; nog altijd! En ja; ze “doen” het ook nog steeds.

Maar even terug naar One Direction. Leuke boyband, leuke bijbehorende muziek, ik kan niet anders zeggen. Dat ik 3 van de 5 (ze zijn met 5, toch?) niet zou herkennen op straat, is een heel ander verhaal, maar nogmaals; ik begrijp dat de nieuwe generatie jonge meiden daar fan van kunnen worden. Wat ik zélfs ook begrijp is de hysterie. Nu als 31-jarige kan ik zulke hysterische praktijken niet meer uit m’n tenen geperst krijgen voor “mijn” boyband, want daar ga je als zelfrespecterende volwassene nu toch iets anders mee om, maarrrrr…. vroeger waren ook Backstreet Boys-fans (alsmede ondergetekende), compleet hysterisch. So I get that! Really!

Wat ik natuurlijk niet begrijp is de afschuwelijke verwensingen die door 1D-fans aan het adres van Humberto Tan zijn gedaan. De boyband kwam bij hem in RTL Late Night en hij gaf aan enkele fans de gelegenheid om daar bij te kunnen zijn. Hoe cool! Alleen een paar fans die de gang naar de studio niet mochten belopen, wensten Humberto dingen toe, die zowel het dag- als het nachtlicht niet kunnen verdragen! Met andere woorden; het kon écht niet door de beugel! Zulke dingen zeg je gewoon niet, vond ook Humberto.

Jammer dat die gesticht-rijpe-meisjes de titel “grote-fan-zijn” zo verzieken. Maar enfin, ik weet beter en scheer ze daarom niet over één kam. Andere boyband, andere fans, dezelfde verhalen, dezelfde appels hier en daar.

Gisterochtend dacht één van mijn collegaatjes overigens een scherpe opmerking te maken, door te zeggen;

“Backstreet Boys kun je gerust laten varen hoor, One Direction is nu dé richting die je op moet gaan!”.

Ik lachte kalm en zei;

“Nou, niet om het één of ander, maar ik ga als fan-zijnde slechts “one direction” op, en dat is naar de Backstreet Boys, of no direction at all!”.

Terwijl ze het kantoor uit liep om koffie te gaan halen liet ze nog weten;

“Je weet niet wat je mist!”.

Ik gniffelde en dacht;

Jij ook niet! 😉

IMG_5011.JPG

© Eveline – December 2014

4 thoughts on “No direction?

  1. Ik ben best wel “fan” van one direction, ben zelfs naar een concert van ze geweest. Maar ik snap inderdaad niet dat sommige mensen zo kunnen overdrijven en haat sturen, is nergens voor nodig

  2. Ik heb helemaal niets met boybands, maar goed… ik zou zelf ook wel een partijtje hysterisch worden als ik Jensen Ackles (acteur) tegen het zeer fijne lijf zou lopen. Wat zeg ik? Ik kreeg het al benauwd toen ik Daniel Boissevain 6 jaar geleden vroeg om met mij op de foto te gaan en Guido Weijers idem. Tsja…
    Dus ik begrijp de hysterie ook wel een beetje, hoewel ik mijzelf toch aanzie voor het nuchtere type. (As if! :D) En ik heb geen zwak voor boybands, maar genoeg zwakken voor andere dingen 😉 Ieder zijn ding, maar één ding is duidelijk: Stay Classy! Daar kunnen die 1D fans een puntje aan zuigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s