Ziedend!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen… Onze drie-jarige peuter kan wel eens boos worden (waarin boos nog een understatement is). En dit volgens haarzelf, om zeer gegronde redenen. Bij deze heb ik zo eens wat opgesomd.

11 redenen waarom een drie-jarig-meisje ziedend kan worden.
(Als in kortsluiting-ziedend.)

1. Omdat mama roze sokken bij haar aan wil doen! Welke kleur ze dan wél in gedachte had, daar is ze nog niet over uit (wellicht groene), maar in ieder geval géén roze. Wat denkt die oude heks wel niet?!

2. Omdat mama de dag daarna met groene sokken af komt zetten, terwijl ze die dag juist wél die roze aan wil. Echt…. Mama kan helemaal niks.

3. Omdat er kaas op haar brood zit.

4. Omdat er geen kaas op haar brood zit.

5. Omdat er brood is.

6. Omdat Sponge Bob niet op tv is.

7. Omdat de maan niet te zien is.

8. Omdat mama te hard ademt.

9. Omdat mama met verstoppertje spelen altijd haar verstop-plek van te voren kenbaar moet maken. Geen discussie mogelijk. Wanneer dat niet gebeurt… Ziedend!

10. Omdat ze haar teut kwijt is en mama ook niet weet waar die is. Echt, hoe is het mogelijk! Mama hoeft in dit leven maar 1 taak te volbrengen en dat is er voor zorgen dat die teut altijd en overal is. En nu is hij kwijt. Echt… Mama lokt het uit. Mama lokt het gewoon uit.

11. And last but not least; wanneer mama als eerste met haar voet over de drempel (maakt niet uit welke drempel) stapt. Snapt mama dan niet dat we een wedstrijd deden??? De wedstrijd van “Wie er als eerste is!”. En dan laat ze haar niet winnen?!?! Te belachelijk voor woorden.

Maar enfin…

Gelukkig kan ze ook nog lachen… 😉

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5205.jpg

© Eveline – December 2014

4 thoughts on “Ziedend!

  1. Omdat papa haar in bed legt en niet mama, omdat ze een cracker wilde en geen boterham, omdat ze graag naar de opvang wil, omdat mama haar achterlaat bij de opvang en dan omdat ze niet opgehaald wil worden bij de opvang. Omdat ze zelf wil lopen en vervolgens omdat mama haar niet wil dragen omdat ze het beu is om zelf te lopen. Omdat ze altijd roze sokken aan wil! Misschien moeten onze dochters eens samen praten, erg herkenbaar!

  2. hahaha… het is zo leuk om te lezen dat alle moeders hier mee te maken hebben… hier thuis een zoon in de “ik ben twee en zeg nee” fase en een dochter in de “ik ben drie en doe het nog nie” fase. geweldig om te lezen dit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s