Recept; Thaïse cashewkip met mihoen

Vandaag een receptje met kip en nootjes, verweven in mihoen. Ga je er al van watertanden? 😉

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5089.jpg

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– 250 gram noodles (Go Tan egg noodles, AH)

– 3 el wokolie (Inproba, AH)

– 300 gram kipfilet blokjes (AH)

– 100 gram Shiitake (AH)

– 400 gram Oosterse Woekgroenten (AH)

– 3 cm verse gemberwortel (AH biologisch, puur & eerlijk)

– 1 el bruine basterd suiker (van Gilse, AH)

– 50 ml Oester-&knoflook saus (AH eigen huismerk)

– 100 ml sojasaus (Conimex, AH)

– 100 gr ongezouten cashewnoten (AH eigen huismerk)

– Cayennepeper (AH eigen huismerk)

– Zout (AH)

/// Wat te doen;

Zet allereerst water op voor de mihoen. Snufje zout er bij. Dan van de gember een stuk afsnijden en schoon maken. En van die 3 cm maar een klein stukje versnijden om voor dit recept te gebruiken. Gember heeft namelijk een behoorlijk sterke smaak en te veel gember is funest voor je gerecht.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5318.jpg

Dan de shiitake aan de beurt. Een mooi woord voor paddenstoelen ;-). NIET wassen, wel wat afpoetsen met een keukenrol-papiertje (of afborstelen met een daarvoor bestemd borsteltje) en vervolgens in stukjes snijden.

Daarna een wok op het vuur zetten en 1 el wokolie erbij. Vervolgens de kipstukjes in een minuut of 4 gaar bakken.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5319.jpg

Wanneer ze gaar zijn, even uit de wok scheppen in een schaaltje. Zet het vuur van de wok niet uit, want nu mogen de shiitakes in de wok. Minuutje of 2 omscheppen. Dan de wokgroente erbij. Ook een paar minuutjes omscheppen. Als laatste groente de gember toevoegen en ook een paar minuutjes al omscheppend op middel hoog vuur laten staan.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5320.jpg

Wanneer het water kookt (zeer vermoedelijk ergens tussendoor) de mihoen er in en een minuut of 4 laten koken. Met een vork af en toe de mihoen roeren/losmaken in de pan. Als de mihoen klaar is na die 4 minuten, ‘m afgieten met koud water erbij. Dit zorgt er voor dat de mihoen wat minder aan elkaar plakt (doet ‘tie alsnog wel, maar dan minder).

Voeg vervolgens de mihoen én de kipstukjes erbij in de wok en schep dit alles goed om en door. Doe de 1 el basterdsuiker er bij, alsmede de 50 ml oester-&knoflook saus en 100 ml sojasaus. Goed door scheppen dit alles een paar minuutjes op laag vuur laten staan. Dan als laatste een paar snufjes cayennepeper erbij.

Borden klaar zetten en opscheppen maar. Dan als puntje op de i de cashewnoten er over strooien. Yum!!!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5321.jpg

Voor een lekker alcoholisch sappie er bij is deze erg smakelijk (Merlot rosé);

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5322.jpg

Bovenstaande maaltijd kwam (voor 4 personen) neer op ongeveer € 17,- (excl. de wijn).

Smakelijk eten :-).

© Eveline – December 2014

(Bronvermelding; beetje van mezelf en verder van Receptenapp.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s