Dankbaar

Kerst… het is niet alleen een tijd voor gezelligheid, veel liefde en lekker eten, maar ook een tijd om eens de balans op te maken. De balans voor jezelf, en te beseffen hoe gezegend je je mag voelen. Om iets, om niets, om het zijn.

Is het niet met een prachtig gezin, dan wel met je behaalde dromen, je overwinningen, of gewoon; de innerlijke vrede met jezelf… er is altijd iets om dankbaar voor te zijn.

Of dankbaar voor het land waar in je leeft. Ondanks dat we met z’n allen wel eens klagen over & op ons kikkerlandje en hoe sommige dingen verlopen, ben ik nog altijd blij in Nederland geboren en getogen te zijn. Ons landje, met altijd wel wat, maar nooit te weinig. Als wij ziek worden, kunnen we te allen tijde een beroep doen op een dokter. En we schelden ons suf op zaken als het eigen risico en alles waar daar ook nog eens buiten valt, maar toen wij jaren geleden met ons zieke kind om 11 uur ’s avonds binnen vielen op de huisartsenpost (toen onze oudste dochter een jaar oud was) en een flinke nierbekken-ontsteking bij haar geconstateerd werd, waren we toch wel heel erg blij. Blij ja! En dan bedoel ik natuurlijk blij met de onmiddellijke zorg die zij verkreeg in de zes lange dagen die volgden. Kundig en snel. Zorg die absoluut nodig was op dat moment, anders had het best anders af kunnen lopen. Wij nemen dat als vanzelfsprekend aan, die goede zorg, maar in bijvoorbeeld West-Afrika, krijgen zij deze degelijke zorg niet of nauwelijks. En dan gaat zo’n kind er “gewoon” aan dood. Aan iets wat relatief makkelijk te verhelpen is.

Sta jij daar wel eens bij stil?

Dingen om dankbaar voor te zijn, hoeven trouwens niet altijd groot of indrukwekkend te zijn. Het hoeft niet eens tastbaar te zijn. De glimlach van een kind, een knipoog van je naaste. Een klein gebaar, een vriendelijk woord.

Sta even stil en voel je gezegend. Gezegend om iets, om niets. Gewoon, om het zijn.

Je bent er. Kijk om je heen en geniet.

Fijne 2e kerstdag allemaal!! =)

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5469.jpg

© Eveline – December 2014

2 thoughts on “Dankbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s