Recept; Tonijn/komkommer-amuse.

Kleine hapjes (ook wel amuses genoemd) met de feestdagen…. Héérlijk!! Vandaag bespreek ik zo’n klein hapje.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5565.jpg

/// Benodigdheden;
(Amuse voor 4 personen)

– Blikje tonijn (185 gram, Princes, AH)

– Komkommer

– 2 stengels bosui

– Potje bieslook (AH Biologisch, puur & eerlijk)

– Potje dille topjes (AH)

– Bakje Crème Fraîche (AH, bakje 125 gram)

– 2 el mayonaise

– Olijfolie extra vierge

– Worchestersaus

– Zout en peper

– Spuitzak (AH)

/// Wat te doen;

Allereerst de tonijn uit het blik halen en even laten uitlekken. Daarna een paar druppels olijfolie er bij.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5573.jpg

Even opzij zetten. Dan een aparte schaal pakken en ongeveer drie-kwart van het bakje crème fraîche in de schaal doen (ongeveer 100 gram). Dan wat snufjes zout & peper bij de crème fraîche, alsmede een paar druppels worchestersaus en 2 eetlepels mayonaise. Bosuitjes schoonmaken en vervolgens alleen het witte gedeelte van de stengels in ringetjes snijden en er ook bij voegen. Dan het geheel goed opkloppen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5574.jpg

Vervolgens de uitgelekte tonijn bij dit crème fraîche-mengsel doen.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5575.jpg

Het tonijn-crème mengsel in een spuitzak doen (let wel even op welk spuitdopje er op zit, want ’t moet wel de grootste zijn, anders kan het mengsel er niet door heen).

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5566.jpg

Dan de komkommer schillen en in plakjes snijden. Daarna het tonijn-mengsel op de komkommer plakjes spuiten en het af te maken door een paar dilletopjes er over heen te strooien, met een half takje bieslook erbij, per hapje.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2014/12/img_5577.jpg

En smullen maar. Een mooi hapje vóór het voorgerecht 😉 .

Bovenstaand tussendoor-hapje kwam (voor 4 personen) neer op ongeveer €9,-.

© Eveline – December 2014

(Bronvermelding; een beetje van mezelf, en een beetje van diversen via google.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s