Recept; Penne met gehakt, courgettes & kaas

Sinds vorige maand is zondag op mijn weblog natuurlijk receptendag en dus bespreek ik vandaag dan ook weer een nieuw receptje, ditmaal met pasta, gehakt, courgettes en kaas.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5585.jpg

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– 300 gram volkoren penne (AH puur & eerlijk Biologisch, zak 400 gram)

– 400 gram h/h gehakt (AH Biologisch)

– 2 courgettes (AH Biologisch)

– Bakje crème Fraîche (AH Biologisch)

– 1 zakje gedroogde kruidenmix -voor macaroni- (Knorr, met duurzame geteelde tomaten)

– Jonge kaas in plakken (AH Biologisch)

– Een ui (AH Biologisch)

– Olijfolie (AH, traditioneel)

– Margarine

– Peper & zout

– Optioneel; teentje knoflook (AH, Biologisch)

(Ovenschaal)

// Wat te doen;

Zet allereerst de oven aan en verwarm ‘m voor, op 200 graden. Zet dan een pan met water op voor de pasta. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes (nadat ze afgespoeld zijn).

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5879.jpg

En snijd tevens de ui in stukjes.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5882.jpg

Vet daarna de ovenschaal in met margarine.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5880.jpg

Wanneer het water kookt, de penne koken volgens voorschrift.

Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan of wok en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper & zout. Voeg daarna de blokjes courgettes en de ui toe en bak mee voor enkele minuten.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5881.jpg

Roer 50 ml water, 3 kwart van de crème fraîche en de volledige inhoud van het zakje kruidenmix door het gehakt + de groente in de wok, en breng dit geheel aan de kook. Laat een aantal minuten pruttelen.

Wanneer de pasta klaar is, afgieten, en daarna een klein scheutje olijfolie er door heen doen. Doe daarna de pasta bij het gehakt + de groente en goed om- en doorscheppen. Voeg optioneel als laatste nog een teentje knoflook in stukjes toe.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5883.jpg

Schep daarna alles uit de wok in de ingevette ovenschaal. Leg tot slot een paar plakjes kaas in reepjes op de pasta.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5884.jpg

Zet daarna de ovenschaal in de voorverwarmde oven, voor ongeveer 10 minuten.

Schep daarna op en smullen maar!!!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5885.jpg

Bovenstaande maaltijd kwam (voor 4 personen samen) neer op ongeveer €13,-.

© Eveline – Januari 2015

(Bronvermelding; een beetje van mezelf en een hele hoop van een recept van de Albert Heijn!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s