Onbetaalbaar

Al jaren en een dag koop ik een staatslot voor de oudejaars-trekking. Meestal met eindcijfer 4 of een 3, ofwel een combinatie hier van. Vier is mijn geluksgetal en drie zie ik vanaf jongs af aan, altijd al (onverklaarbaar) als een getal van bovenaf. Maar helaas… ondanks deze geniale theorie, heb ik meestal nada aan prijs, nog geen euro! Vorig jaar dacht ik; ik laat het (letterlijk) eens aan het lot over en kies gewoon bewust níet voor een bepaald eindcijfer. I’ll let the dice decide. Ik kreeg… ik weet het eigenlijk niet eens meer, geloof eindcijfer 9. En…. geen cent! Dit jaar dacht ik (alsof het ook maar íets ging uitmaken :-P); misschien moet ik eens een eindcijfer kiezen die ik “normaal” nooit zou kiezen. Misschien helpt dat dan! Ik kwam op eindcijfer 6. Ja, dat werd ‘m!

Op oudjaarsochtend kreeg ik een whatsappje van mijn man. Hij vroeg of ik nog om een staatslot wilde gaan. Wél met eindcijfer 6, dat zat namelijk al weken in zijn hoofd!

Hou op!!!! Dit moest een teken zijn! De jackpot gaat vallen, en wel op een lot met als eindcijfer 6, we voelden het beiden aan ons water.

Twee loten pronkten in onze huiskamer die avond. We’re golden, was de illusie die we tóch stiekem allebei hadden. We zouden ons droomhuis laten bouwen, verre reizen maken en een hele hoop rentenieren. En ik zou wat aan goede doelen geven, om de padvindersdaad maar vooral niet over te slaan.

De jackpot viel. Eindcijfer 6.

Eindcijfer was goed, zelfs 1 van de letters was goed. Echter, daar hielden onze loten het bij.

We wonnen 10 Euro.

Maar oh, wat waren we heerlijk eensgezind. Da’s ook wat waard ;-)…

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e64/47186863/files/2015/01/img_5907.jpg

© Eveline – Januari 2015

2 thoughts on “Onbetaalbaar

  1. 4 Is ook mijn lievelingscijfer! Nooit wat mee gewonnen alleen… En ook dit jaar weer GEEN CENT! Balen, maar ach… dat is de illusie waar we allemaal zo graag even aan meedoen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s