Recept; Pasta met zalm en spinazie

Deze week weer een recept met pasta, echter dit keer met biologische zalm, spinazie, champignons en ui.

2015/01/img_6026.jpg

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– Zak pasta-schelpjes
(500 gram, Grand’Italia Pipe Rigate. Deze heb je ook van AH puur&eerlijk biologisch, maar die was bij ons in de winkel helemaal uitverkocht!)

– 2 uien (AH, puur&eerlijk biologisch)

– 1 bakje champignons (250 gram, AH puur&eerlijk biologisch)

– 1 pak blad spinazie (450 gram, AH puur&eerlijk biologisch, diepvries)

– 400 gram wilde zalm (zak 750 gram, AH puur&eerlijk, diepvries).

– Zout & peper

– Basilicum

-Olijfolie & margarine

– Optioneel; Knoflook (AH puur&eerlijk biologisch)

/// Wat te doen;

Zorg allereerst dat je de zalm (ongeveer de helft van de zak) tijdig uit de diepvries haalt, zodat deze ontdooid is wanneer je aan de slag gaat.

Zet een pan met water op voor de pasta. Ondertussen kun je de 2 uien op stukjes snijden.

2015/01/img_6027.jpg

En tevens de champignons schoonmaken door ze af te borstelen of met een keukenpapiertje schoon te deppen en daarna in plakjes te snijden.

2015/01/img_6028.jpg

Optioneel; knoflook toevoegen.

2015/01/img_6034.jpg

Wanneer het water kookt, pasta-schelpjes erin laten glijden en laten koken voor +- 10 minuten. Ondertussen een wok op het vuur zetten en 2 eetlepels olijfolie er in doen en een klein beetje margarine. Daarna de ui erbij en een minuut of 3 laten fruiten. Daarna de champignon-plakjes toevoegen en zo’n 5 minuutjes roerbakken tot het vocht is verdampt.

Voeg vervolgens de bevroren spinazie erbij (inhoud van het hele pak) en roer net zolang tot alles is ontdooid.

Snijd de zalm op stukjes en doe er wat peper op.

2015/01/img_6029.jpg

Doe de zalm bij het spinazie-mengsel en schep zo’n 3 minuten om tot de zalm net gaar is. Strooi er wat basilicum over heen en eventueel nog wat zout en peper.

2015/01/img_6030.jpg

Wanneer de pasta klaar is, afgieten en een klein scheutje olijfolie er door heen. Verdeel de pasta op (diepe) borden en doe de zalm/spinazie op de pasta.

En…. smullen maar!!!

2015/01/img_6031.jpg

Als drankje erbij is de rosé van “Mooi Kaap” erg lekker.

2015/01/img_6032.jpg

En voor de kindjes….

2015/01/img_6033.jpg

Bovenstaande maaltijd kwam (voor 4 personen, excl. de wijn) neer op ongeveer € 15,-.

© Eveline – Januari 2015

(Bronvermelding; beetje van mezelf en een hele hoop van een biologisch recept van de Albert Heijn)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s