U

Terwijl de oudste dochter op de balletles was, ging ik met mijn twee jongste kindjes even naar de stad, met als doel: pasfoto’s van onze baby-boy te laten maken. Omdat wij zo dicht tegen de Belgische grens aan wonen, is het hebben van een ID-kaartje gewoon een must, voor het hele gezin! En ja: daar heb je natuurlijk een pasfoto voor nodig. Wat eigenlijk heel grappig is voor zo’n baby, want over een jaar is onze zoon al niet meer te herkennen vanaf zijn foto. Maar goed, dat daargelaten.

Terwijl ik ‘m zo recht mogelijk vast probeerde te houden op de fotokruk, keek hij als een politie-gezocht-“Most Wanted”-kereltje de camera in.

Toen we daarna besloten om nog wat kleine boodschapjes te doen, liepen we eerst terug naar de parkeermeter om er wat extra geld in te gooien. Het betrof zo’n parkeermeter die voor een aantal plekken tegelijkertijd bedoeld is, waar dan een kaartje uit komt, wat je voor je ruit moet leggen. We stonden voor de meter nog even naar een muntje te zoeken, toen er een zeer gehaaste meneer achter ons kwam staan. Omdat wij toch nog stonden te hannesen, zei ik tegen de betreffende man:

“Gaat u maar even voor hoor, wij zijn nog munt-zoekende!”.

We stapten opzij en lieten hem voor. Zenuwachtig (en overduidelijk te laat voor een afspraak) stond hij z’n muntjes er in te gooien. Hij drukte op de groene knop, onmiddellijk en zeer geïrriteerd gevolgd door:

“Ah sh*t, ik heb ‘m langer nodig!”.

Hij begon opnieuw met bevende hand, munten er in te mikken.

De jongste dochter keek dit kalm aan en ik zag aan haar gezicht dat er een opmerking aan het opborrelen was. Oh nee toch, wat zou er komen??! De poging die ik deed om haar af te leiden werden teniet gedaan, toen ze haar mond open deed en bulderde;

“Zou u eens een beetje kunnen opschieten, het kaartje is er toch al uit?”.

Slik!

Zoals het een moeder betaamt, zei ik gelijk:

“Maar meisje, dat is niet zo netjes om dat zo te zeggen hoor!”.

Maar van binnen lag ik werkelijk dubbel. Hoe verzint een drie-jarige zoiets.

Overigens blij te beseffen dat ze van ons klaarblijkelijk toch een zódanige opvoeding krijgt, dat ze tijdens die snerende opmerking, de persoon wel aansprak met “u”.

Gaat het toch nog ergens goed ;-)…

2015/01/img_6070.jpg

© Eveline – Januari 2015

(Afbeelding verkregen via Google)

One thought on “U

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s