Recept; Kip met boontjes, pittige boemboe, peer en rijst.

Vandaag een receptje met kip, haricots verts en rijst. Klaar voor de start… Af!!! 😉

2015/01/img_6240.jpg

En terwijl ik al lang en breed bezig was met dit recept, besefte ik plots dat de rijst niet mee op de foto was gegaan…. Maar die hoort er dus wel bij ;-)…

2015/01/img_6241.jpg

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

-300 tot 350 gram kipdijfilet (AH, deze hebben ze ook van AH puur&eerlijk biologisch).

– 350 gram haricots verts (AH)

– Pakje boemboe voor Ajam Paniki (Conimex)

– 400 gram zilvervliesrijst (Lassie)

– 1 peer (AH)

– 3 bosuien (AH)

– Scheut vloeibare soja boter (Alpro)

– 250 ml kraanwater

– Zout & peper

/// Wat te doen;

Zet eerst een pan water op voor de rijst, met een snufje zout erbij. Snijd dan de kipdijfilets in stukjes.

2015/01/img_6245-0.jpg

Was vervolgens de haricots verts-boontjes, snijd de steelaanzet er af en halveer ze.

2015/01/img_6243-0.jpg

Spoel daarna de bosuitjes af en versnijd deze in ringetjes. Houd apart in een schaaltje. Schil dan de peer in kwarten en haal het klokhuis er uit. Verdeel de peer vervolgens in plakjes en houd ook apart.

2015/01/img_6246-0.jpg

Wanneer het water kookt, de zilvervliesrijst er in en koken voor 8 minuten. Na die 8 minuten afgieten en even laten staan met het deksel er op.

In diezelfde tijd een wok op het vuur zetten en een scheut Alpro soja-boter er in doen. Bak daarna de kip in een minuut of 5 gaar en bestrooi met peper. Voeg dan de boemboe toe en roer goed om. Doe dan de boontjes en de 250 ml water in de wok erbij en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur 10 minuten door pruttelen.

Voeg na een minuut of 7 (van die 10) de peren-stukjes en de bosui toe. Schep dan nog een minuut of 3 om.

2015/01/img_6250-0.jpg

Daarna is het etenstijd :-D. Verdeel de rijst op de borden en schep daarna de (inmiddels) pittige kip, groente en peer erbij.

2015/01/img_6242.jpg

Smakelijk eten! =)

Tip; als je niet zo van pittig houdt, wees dan spaarzaam met het toevoegen van de boemboe. Wij houden daar wel van, dus wij hebben het hele bakje gebruikt :-D.

Voor als sappie voor de volwassenen, is de rosé van Stormhoek erg smaakvol.

2015/01/img_6251-0.jpg

Bovenstaande maaltijd kwam voor 4 personen (excl. de wijn) neer op ongeveer €14,-.

© Eveline – Januari 2015

(Bronvermelding; beetje van mezelf en een beetje via de ReceptenApp!)

One thought on “Recept; Kip met boontjes, pittige boemboe, peer en rijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s