De reddende lamzak

Ik reed op zo’n weg waar je officieel 50 mag, maar bijna iedereen weet (en vindt!) dat het er uiterst geschikt zou zijn (is!) om er 60, zelfs 70 te rijden. Geen scholen in de buurt, geen voetpaden, geen speeltuinen, niets! Maar toch; 50.

Dus ik reed daar. Met haast, niet voor het eerst. En als je haast hebt, werkt niemand mee. Sterker nog; je komt ineens in een absurdistisch illusie-beeld dat alle andere weggebruikers, je tégen gaan werken. Dat ze weten dat jij krap aan de tijd zit, en lekker gaan zitten dwarsbomen! Gewoon, omdat zij daar zin en voorál; tijd voor hebben.

Er reed een man voor me, die van mij al snel de benaming “lamzak” kreeg. Deze lamzak hield zich namelijk exact net NÍET aan de maximum snelheid. Hij reed 49. Ik ben me er van bewust hoe het volgende klinkt hoor, maar het was hatelijk.

En begrijp me niet verkeerd; ik prediceer hier niet tot te hard rijden, maar zelfs tijdens mijn rijlessen (zoveel jaren terug), leerde ik van mijn instructeur zo’n 53/54 te rijden, daar waar je 50 mag. Om de weg-flow vooral maar niet op te houden.

Lamzak besloot anders. Hij vond op den duur zelfs 48 welletjes.

Ergerlijk was hier een understatement.
Inhalen onmogelijk.

Althans… dat laatste is niet helemaal waar. We kwamen namelijk in een flauwe bocht en erna was het wél mogelijk in te halen. En normaal gesproken zou ik er als een malle voorbij gevlogen zijn. Met gierende banden. Maar ik zat me plots voor te stellen wat lamzak moest denken. Die dacht vast iets in de trant van; die dame achter mij gaat er zometeen als een idiote mafketel langs. Met 60. Misschien zelfs 70. En dan werpt zij een beschuldigende blik mijn auto in, omdat ik me netjes aan de snelheid houd. Die dertigers van tegenwoordig ook!

Ja, dat was wat lamzak dacht, toen die 48 voor me ging rijden.

Weet je wat…. ik zal ‘m hebben, dacht ik! Ik blijf er lekker met 47 achter. Wat denkt lamzak wel niet! Gaat ‘tie vást jammer vinden, dat ik me ook netjes aan (zelfs binnen) de snelheid houd. Lamme zak! Zak lam! (Ja, vermoedelijk heb ik hulp nodig :-P)

En terwijl ik op ging in m’n eigen (compleet onzinnige) lamzak-gedachtes, passeerden we een driepoot. Met flitser. Alstublieft.

Lamzak bleek de reddende engel ;-)…

Dank u!

2015/01/img_6328.jpg

© Eveline – Januari 2015

(Afbeelding verkregen via Google.nl)

3 thoughts on “De reddende lamzak

  1. Jee, wat een mazzel zeg! Frustrerend soms die mensen. Waar ik echt ziedend om kan worden is als zij echt iets van 25 gaan rijden waar je 30 mag (en om 06:20 ’s morgens best 50 kan rijden). En dan piepen zij nog net door het oranje stoplicht, terwijl ik dan vier(!) minuten moet wachten en mijn trein mis. Grrrrr….

  2. “Waar je 50 mag” betekent eigenlijk “Maximaal toegestane snelheid: 50” Iemand die 49 rijdt, zit dus al tegen het maximum aan. Misschien moeten we ons afvragen waarom we zo’n haast hebben en zoveel belang hechten aan 37 seconden eerder op onze bestemming arriveren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s