Fopje

Naarmate onze baby-boy ouder wordt (hij is nu 5,5 maand) verschuift beetje bij beetje zijn eetpatroon. Buitenom alleen moedermelk (en aanvullend Nutrilon), heeft hij kort geleden ook kennis gemaakt met gepureerd fruit en groente. Dit heeft geresulteerd in het feit dat op de dagen dat ik werk, ik geen 2 keer meer hoef te kolven, maar slechts nog 1 keer. En in overleg is vervolgens afgesproken om die keer dan “live” te gaan voeden, in plaats van af te kolven.

Voor hem fijner, voor mij fijner en wat betreft tijd en organisatie ook efficiënter.

Iedereen blij!

Gister waren de kids bij m’n schoonouders en op het afgesproken tijdstip stond ik voor de deur om de baby-boy te komen voeden. Moe plofte ik daar op de bank. Omdat de nachten nog niet helemaal gaan zoals gehoopt, zijn mijn man en ik redelijk gesloopt. Toen het weer tijd was om terug naar het werk te gaan, vroeg ik aan de jongste dochter;

“Weet je wat, als ik nou lekker hier bij oma in het ledikantje ga liggen om jouw middag-tukje te doen, ga jij dan in mama’s plaats werken?”.

Haar ogen begonnen te glinsteren. Dat zag ze wel zitten. Sterker nog; ze deed haar jas aan, pakte mijn mobiel en autosleutel van tafel en stond, op haar pantoffels, op punt om door te gaan.

Toen haar duidelijk werd dat het maar een fopje was, was ze hoogst verontwaardigd en ietwat beledigd. De drie-jarige was van mijn mening dat ze mijn functie uitstekend een middagje kon overnemen; ze wist per slot van rekening waar op mijn werk mijn bureau en computer stonden, dus hoe moeilijk kon het zijn?! Ze zag het probleem niet en was werkelijk gepikeerd. Toen ik haar liet weten dat zij degene was die een lekker slaapje mocht gaan doen zei ze;

“Ik ben helemaal niet moe! Ik kan gewoon gaan werken!”.

Een kwartier later lag ze voor pampus. Ze sliep 3 uur.

Gelukkig in het ledikantje bij oma en niet op mijn bureau ;-).

2015/01/img_6360.jpg

© Eveline – Januari 2015

2 thoughts on “Fopje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s