Vandaag een recept wat ik niet van Internet of uit een kookboek geplukt heb, maar na een tip van mijn collega (Tasha) ben gaan maken. Met de groeten van haar moeder ;-).
/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)
– Basmati rijst (Pak 400 gram, Fairtrade AH puur&eerlijk)
– Kipfiletstukjes (300 gram, AH)
– Perzik op siroop (Blik van Hak, 825 gram)
– 3 kleine uien (Biologisch AH puur&eerlijk)
– 2 flesjes Schaschlik-saus (van Calvé)
– Sambal (Sambal Oelek van Go-Tan)
– Olijfolie
– Zout & peper
/// Wat te doen;
Zet een pan water (met een snufje zout) op voor de rijst. Snijd ondertussen de 3 kleine uien (of 2 grote) in stukjes. Houd apart.
Giet de perziken af boven een schaal en snijd vervolgens 3 van die perziken (6 halve moten dus) op stukjes. Gooi de sap nog niet weg.
Ondertussen; wanneer het water kookt, rijst erbij en voor 8 minuten laten door koken. Daarna afgieten en met de deksel op de pan nog even laten staan.
Zet een wok op het vuur en doe er wat olijfolie in. Fruit vervolgens de uien-in-stukjes voor enkele minuten.
Doe daarna de kipstukjes erbij en bak ze gaar. Voeg daarna de inhoud van beide schaschlik-flesjes toe, alsmede de stukken perzik. Voeg voor een beetje pittigheid ook een theelepeltje sambal toe.
Doe er naar smaak ook nog wat van het perzik-sap bij. Ik heb zo’n 10 theelepels gehandhaafd.
Laat dit geheel zo’n 10 minuutjes op zacht vuur door pruttelen.
Geeft je mooi de gelegenheid om de tafel te dekken =). Voor als wijntje erbij is de volgende rode erg lekker;
Doe de rijst en de kip/perzik/rode saus op een bord, en smullen maar!!! 😀
Bovenstaande maaltijd kwam voor 4 personen (excl. de wijn) neer op +- €13,-.
© Eveline – Januari 2015