Of de hond er blij mee gaat zijn?!

Vandaag een denim-item in de #Fashion-blog, namelijk; “Het spijkerjasje”.

Spijkerkleding kent zijn oorsprong uit 1873, waar de Amerikanen Levi Strauss en Jacob Davis patent aanvroegen voor de spijkerbroek met zijn denim-stof.

Denim is een afkorting van Serge de Nîmes, en Nîmes is dus de Franse stad waar deze stof ooit voor het eerst werd vervaardigd. Denim is een weefsel in keperbinding en is een bijzonder sterke gekeperde katoenen stof.

Gaande de jaren werden er voor steeds meer kledingstukken “denim” gebruikt. Waaronder dus voor het spijkerjasje. And…. I love it! Een spijkerjasje kan zowel casual als netjes gedragen worden, in verschillende soorten outfits en op allerlei manieren te combineren. Met het spijkerjasje kun je dus zelden de plank misslaan.

En het gaat ook al even mee in de mode. Zeker wanneer je je bedenkt dat Michael J. Fox in de Back to the future -film uit 1985 al met een spijkerjack kwam aanzetten ;-).

2015/01/img_6506.jpg

Maar anno nu is ’t nog altijd helemaal in style hoor, en zelfs onze koningin is niet vreemd van een dergelijk exemplaar denim in de kast;

2015/01/img_6507.jpg

Hoe cool!!!

Verschillende (web-) winkels verkopen héle leuke, waaronder Zalando, Miss Etam en Only.

2015/01/img_6509.jpg

De prijzen variëren zo ongeveer tussen de €20,- en € 60,- per jasje (met een paar uitschieters gevonden van meer dan 100, zelfs 200 Euro).

Ik heb zelf ook een aantal spijkerjasjes in de kast, dus ik heb (voorlopig) geen nieuwe meer nodig. Mooi! Want hoe je het ook draait of keert; spijkerstof, is áltijd in de mode =)…

Ik zal het ons hondje ook laten weten…. 😉

2015/01/img_6508.jpg

© Eveline – Januari 2015

(Bron-&afbeeldingen vermelding; diversen via Google.nl en Wikipedia!)

One thought on “Of de hond er blij mee gaat zijn?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s