Recept; Volkoren penne met sperziebonen, spekjes, roomkaas, abrikozen & walnoten.

Het recept van vandaag is er weer eens eentje met penne-pasta en dit in combinatie met o.a. spekjes, abrikozen en roomkaas. Yum!! En wij vonden het dan ook écht yum…

IMG_6574

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– Zak volkoren penne (AH biologisch puur & eerlijk, zak 500 gram)

– Zak gebroken sperziebonen (versafdeling groente, AH’tje, zak 500 gram)

– Zak gerookte spekreepjes (AH Basis, zak 300 gram)

– 2 bakjes roomkaas met kruiden (AH Basis, per bakje 150 gram)

– Zak gedroogde abrikozen (AH Excellent, royale abrikozen uit Turkije, 200 gram)

– Klein zakje walnoten (AH, zakje 50 gram)

– Wokolie (Inproba) en/of olijfolie (AH)

/// Wat te doen;

Zet allereerst een grote pan water op voor de penne. Prik vervolgens een paar gaatjes in het zakje van de sperziebonen en doe deze dan voor 9,5 minuut in de magnetron op zo’n 630 watt (je kan ze uiteraard ook in een pan water klaar maken, maar dit gaat iets vlotter en ze gaan daarna toch nog in de wok).

IMG_6578

Nadat die 9,5 minuten voorbij zijn, laat dan het zakje nog even 2 minuten liggen. Wanneer het water voor de penne kookt; de pasta er in laten glijden en laten koken voor 8 minuten.

Zet in die tijd een wok op het vuur en voeg wat wokolie toe. Doe er dan de sperziebonen in, alsmede tegelijkertijd de gerookte spekjes. Bak voor zo’n 8 minuten.

IMG_6601

Snijd ondertussen de abrikozen op stukjes.

IMG_6602

En alvast de walnoten ook.

IMG_6603

Bak daarna de laatste minuut de abrikozen mee met de sperziebonen en de spekjes en voeg tevens dan ook de volledige inhoud van de 2 bakjes roomkaas toe.

IMG_6604

Wanneer de penne-pasta klaar is; afgieten en een scheutje olijfolie door de pasta doen. Goed omscheppen.

Schep de pasta daarna op de borden en voeg de bonen/spekjes/roomkaas-saus toe. Als puntje op de i strooi je er wat walnoten over heen.

IMG_6591

Voor als smaakvol sappie erbij is dit (voor de volwassenen dus) een lekkere suggestie;

IMG_6569

Bon appétit :-D. Ook de kindjes hier vonden dit recept erg lekker. Behalve de baby-boy, die heeft genoten van iets heel anders… 😉

IMG_6571

Bovenstaand recept kwam voor 4 personen (excl. de wijn en excl. het baby-hapje) neer op zo’n € 13,-.

© Eveline – Februari 2015

(Bronvermelding; beetje van mezelf en een beetje van de ReceptenApp.)

One thought on “Recept; Volkoren penne met sperziebonen, spekjes, roomkaas, abrikozen & walnoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s