Camoufleren op om te vallen

Ironisch eigenlijk, hoe vrouwen naarstig op zoek zijn naar producten om zich te (kunnen) camoufleren, júist om op te vallen 😉. Gelukkig gaat het hier niet om compleet camoufleren 😋, maar slechts om de oneffenheden van de huid. Vandaag een foundation, poeder en blush aan de beurt in de wekelijkse #Beauty-blog =). Alle drie van de Hema.

* BB-cream; € 4,-

IMG_6680

Deze Blemish Balm cream komt van de Hema en is een foundation en verzorgende crème in één. Hij is te verkrijgen in vier verschillende tinten en ik heb tint nummer 2. Ik ben er goed tevreden over; hij camoufleert redelijk. De oneffenheden zijn er niet mee verdwenen maar wel vervaagd. In principe kan de BB-cream zo direct op de huid aangebracht worden, maar als je net zoals ik een wat drogere huid hebt wanneer je onder de douche vandaan stapt, adviseer ik er toch eerst een klein beetje dagcrème onder aan te brengen. Mijn ervaring is namelijk dat deze BB-cream erg goed uitsmeerbaar is, maar ook vrij snel in trekt en bij een droge huid is dat een crime! Door eerst een dun laagje dagcrème aan te brengen is dat probleem gelijk verholpen.

Voordeel is ook dat er buitenom vitamines A, C en E, tevens een SPF-factor van 15 in deze crème zit. In de lente en de zomer gelijk mooi meegenomen omtrent bescherming voor de zon.

Kortom; qua prijs/kwaliteit is dit een fatsoenlijke foundation. Ik gebruik ‘m graag.

* Mineral compact powder; € 5,50

IMG_6681

Wanneer je een normale of gemengde huid hebt en je hebt de BB-cream zo aangebracht, of indien je een wat drogere huid hebt en je hebt er eerst een dun laagje dagcrème onder gedaan, krijg je van de BB-cream wel een klein beetje (soort van) een glimmend hoofd ;-). Om het terug matterend te maken is de Mineral compact powder van de Hema een hele fijne. Zeker wanneer je deze met een kwast aan brengt. En ook redelijk mooi dekkend.

Prijs van de kwast ligt overigens rond de € 3,50.

* Blush wet & dry; € 4,50

IMG_6682

Wanneer je beide bovenstaande besproken producten (de BB-cream en de poeder) gebruikt hebt, zijn niet alleen de oneffenheden gecamoufleerd, maar wellicht ook het blosje op je wangen 😄😊. En dus is een blush niet overbodig. Ook van de Hema dus en ook weer met een kwast aanbrengen, net op/onder de junkbeenderen.

IMG_6684

Uiteraard had ik ook foto’s gaande de weg genomen (helemaal zonder foundation, daarna met BB-cream, dan met de poeder erbij en daarna met de blush, maar door de lichtinval was het verschil niet goed zichtbaar. Maar het verschil was er wel degelijk; met en zonder.

Al met al gebruik ik deze spulletjes met veel plezier en kan ik ze ook aanraden.

Hema… Gewoon fijn =).

© Eveline – Februari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s