Twee Euro

We waren met twintig Euro op zak gegaan en daar gingen we het een keer mee doen. Mijn oudste dochter en ik. Heel bewust van die kleine dingetjes halen in de supermarkt, die we op woensdagmiddag wel vaker gaan halen.

De grote boodschappen voor de week zijn dan natuurlijk allang gedaan, maar toch zijn er altijd standaard van die zaakjes die de woensdag dan al op zijn (wij zijn bijvoorbeeld grootverbruikers van brood), ofwel met de grote boodschappen vergeten zijn…. gebeurt ook regelmatig! En áltijd wordt er maar een eind raak gemikt in die winkelwagen, onder het mom van; scannen, pinnen, wegwezen. Nou, die keer een keer niet. Een keer bewust met slechts 20 euro op zak (met voor de zekerheid m’n pinpasje achter de hand 😉. Ja hee; je weet maar nooit!).

Ik was mijn lijstje afgegaan en rekende het samen zo rond de 17 à 18 Euro, maar had daarbij geen bonussen meegeteld én nog hier en daar wat naar boven afgerond. Eenmaal bij de kassa viel het inderdaad dan ook extra mee; rond de € 15,-. Jippie, wat goed van ons!!!

Ik besloot daarna om bij de Gal&Gal nog een flesje rosé mee te nemen. Er zou een vriendinnetje langs komen en een roseetje slurpen is dan nooit verkeerd. En met die 5 Euro die was overgebleven kon zelfs dát nog van die € 20,- af. Bigga up for us!

Uitgekiend en wel sta ik op een gegeven moment met een flesje van €2,99 aan de kassa; een licht fruitige rosee die, volgens de verkoopster, echt héérlijk zou zijn. Niks te goedkoop is duurkoop in deze… dit was gewoon een goedkoop-kan-ook-lekker-zijn-versie.

Ik betaal en kom (semi trots) tot de conclusie dat we gewoon nog € 2,- over hebben!! In gedachte hierover loop ik richting de uitgang, tot ik de oudste dochter ergens tegen aan hoor lopen. Oh goeie god! Ik kijk achterom en zie dat ze tegen een gangpad-stellage is gelopen met, ik vermoed, flessen héle oude en nog veel duurdere cognac. In slowmotion zie ik de flessen tegen elkaar kletsen en in een split second lijkt het allemaal naar beneden te storten. Uit het niets stopt toch het rinkelen en neemt de dochter plots weer een grote teug lucht. Ze was zelf ook erg geschrokken!

Terwijl we naar buiten liepen zei ze;

“Nou mam, was die € 2,- toch ook bijna op geweest, als die flessen waren gevallen. Die hadden we daarmee dan wel moeten betalen!”.

Jaaaaaa, dat denk ik ook wel schat.

Met dat én met het pinpasje 😉.

IMG_6874

© Eveline – Februari 2015

3 thoughts on “Twee Euro

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s