Tja, de titel spreekt voor zich; dit wordt een culinair orgasme 😋. Dit receptje is héél makkelijk, maar erg lekker! Geschikt voor als lunch, voor als toetje na het avondeten (maar dan in iets mindere hoeveelheid klaar gemaakt), óf gewoon; wanneer je daar zin in hebt 👍.
Dit recept is ook erg leuk (en gezellig) om samen met kids klaar te maken.
/// Benodigdheden;
(Voor 3 à 4 personen)
– Pak pannenkoekenmix (AH puur & eerlijk, Biologisch, 400 gram).
– 3 grote Elstar appels
– 1 pak halfvolle melk (AH puur & eerlijk, Biologisch, 1 liter)
– 2 rondeel eieren (AH puur & eerlijk, Biologisch)
– 1 beker Cookie Dough ijs (Ben & Jerry’s, 500 ml)
– Bakboter (AH puur & eerlijk, Biologisch)
(- Optioneel; slagroom)
/// Wat te doen;
Zet eerst een pan water op. Ja, echt; een pan met water. Wanneer het water kookt, zet je het op een klein pitje, op laag vuur en doet er een groot bord op. Daar kun je straks dan de pannenkoeken stuk voor stuk op leggen zonder dat ze afkoelen.
Schil de appels in dunne plakjes.
Maak de pannenkoekenmix klaar (precies zoals op de verpakking vermeld staat), met de melk en de 2 eieren.
Bak een stuk of 15 pannenkoeken en houd ze dus warm op dat bord, op die pan.
Verhit wat bakboter in een koekenpan en voeg de stukjes appel toe. Bak op hoog vuur 1 minuutje. De appel mag/moet wat kleur krijgen maar niet te gaar worden. Schep vervolgens de appel uit de pan en houd apart.
Vouw de pannenkoeken dubbel, schep er wat warme appel in en rol dicht. Doe dan wat Cookie Dough-ijs er naast en voor de liefhebbers; een toef slagroom!
Ik zou zeggen; smaaaaakelijk eten!! =)
Bovenstaande maaltijd kwam (voor 4 personen) neer op ongeveer € 12,-.
© Eveline – Februari 2015
Bronvermelding; AH-recept, Biologisch.