Geen blote billen-gezicht meer?

Make up is iets wat de meeste vrouwen wel eens (of juist regelmatig) gebruiken. Iedere avond haal je het ook weer van je gezicht af, zodat je fris & fruitig je bed in kan duiken. Maar hoe zou je het vinden als de make up niet meer van je gezicht af hoeft? Omdat het er gewoon altijd op zit, als vast onderdeel van je gezicht?? Makkelijk? Of semi eng, omdat dan “nooit” meer je échte blote-billen gezicht te zien is?

Permanente make up (PMU) is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid en kent zijn oorsprong al uit 1988. Het lijkt veel op tatoeages, alleen het doel is heel anders én is permanente make up slechts tijdelijk permanent, omdat het niet in het onderbindweefsels van de huid wordt aangebracht, zoals bij een tatoeage wel het geval is.

Permanente make up wordt onder andere toegepast om wenkbrauwen te verfraaien die niet of nauwelijks meer aanwezig zijn.

Vóór de permanente make up;

IMG_7017

Na permanente make up;

IMG_7018

Andere opties van permanente make up zijn; eyeliner, lipliner & rouge. Ook littekens kunnen ermee gecamoufleerd worden en zelfs bestaat de mogelijkheid om met PMU na een borstamputatie de tepelhof na te bootsen.

Na het toepassen van PMU, blijft dit 1 tot zelfs 4 jaar zitten.

IMG_7019

In principe vind ik het geniaal, en zeker wat betreft het camoufleren van littekens en het cosmetisch helpen van vrouwen in/na de strijd tegen kanker. Maar buiten dat om… vier jaar lang, dag en nacht een oog-lijntje, rouge en duckface-lippen hebben? Ik weet niet. Op zich staat het idee van PMU me best aan wat betreft een subtiel zwart lijntje op je ooglid. Maar aan de andere kant denk ik; screw it, het verpest m’n zondagmiddag-ma Flodder-outfit 😉. Ik wil me af en toe heerlijk kunnen schamen in/met m’n blote billen gezicht.

Dus.

Wat jullie?

IMG_7020

© Eveline – Februari 2015

Bron-&Afbeelding-vermelding; Wikipedia, bodyart-oudsluis.nl en diversen via Google.nl

2 thoughts on “Geen blote billen-gezicht meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s