Recept; Zoetzure kip met groente en noten.

Vandaag in de recepten-blog eentje met kip, groente, nootjes en zoetzure wok saus. Mét hagelwitte rijst. En dit alles zoveel mogelijk biologisch.

IMG_7090

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– Pak witte rijst (400 gram, AH puur & eerlijk, biologisch)

– Kipfiletreepjes (Rond de 300 gram, AH puur & eerlijk, biologisch, scharrelkip)

– Gebroken sperziebonen (Zak van 500 gram, AH, versafdeling)

– 3 kleuren paprika (Zak paprika-mix, AH, versafdeling)

– Gezouten pinda’s (Zak 370 gram, AH)

– 2 e.l. Zonnebloemolie (AH puur & eerlijk, biologisch)

– Woksaus sweet & sour (3 kwart flesje, van Conimex)

– Zout & peper

(- Optioneel; knoflookje)

/// Wat te doen;

Zet 2 pannen water, met in beide een snufje zout, op het vuur. De één is voor de witte rijst, de ander voor de sperziebonen. De biologische rijst moet wel 15 minuten in kokend water en de sperziebonen tussen de 14 en 16. Wanneer het water van beide pannen kookt, kunnen deze 2 ingrediënten er dus mooi in; in 2 pannen, met 1 kookwekker op 15 minuten. Ideaal 😉.

Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes/stukken.

IMG_7116

Zet daarna een wok op het vuur en voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe.

IMG_7096

Voeg daarna de kipfiletreepjes toe en bak ze in een minuut of 4 gaar. Beetje peper erbij.

IMG_7117

Voeg daarna de gesneden paprika’s toe en laat een minuut of 5 op zacht- tot middelhoog vuur staan. Af en toe omscheppen. Voeg optioneel een knoflookje toe.

IMG_7120

Wanneer de rijst en sperziebonen klaar zijn, deze beiden afgieten en de rijst met het deksel op de pan nog even laten staan. De sperziebonen er in de wok bij doen.

IMG_7118

Daarna de woksaus toevoegen. Schep alles goed om en laat nog een minuutje op het vuur staan.

Schep de witte rijst op de borden en daarna de kip & groente. Besprenkel het geheel met wat pinda’s en…. smullen maar!!!

IMG_7105

Voor als lekker sappie voor de volwassenen erbij is dit rode wijntje erg smakelijk 😙;

(En momenteel afgeprijsd bij de AH voor €3,- 😉)

IMG_7102

Bovenstaande maaltijd kwam voor 4 personen samen (exclusief de wijn) neer op ongeveer € 16,-.

© Eveline – Februari 2015

(Bronvermelding; beetje van mezelf en een beetje van de ReceptenApp.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s