Lichaamssieraden

Piercings! Iets wat voor altijd noch in, noch uit de mode zal zijn. Een tijdloos iets. Mijns inziens dan toch.

IMG_7149

Een piercing is een uit het Engels afkomstige term voor het maken van een gaatje in de huid (of een ander oppervlakkig lichaamsdeel 😙) om daardoor een (meestal metalen)-voorwerp/sieraad te steken. Piercings worden al toegepast sinds de oudheid. Vele natuurvolkeren kennen dit al heel lang, zowel piercings bij mannen als bij vrouwen. Je kan de plek zo gek niet bedenken, of er kan een piercing in.

IMG_7152

Zo bestaat ook de ‘dermal anchor’- piercing. Daar wordt er een plaatje onder de huid aangebracht met als uiteinde een bolletje (het sieraad) wat dan zichtbaar boven de huid is, die je dan kan vervangen indien gewenst.

IMG_7150

Zelf heb ik een tongpiercing en een tragus-piercing (dat is dat ene lelletje bij je oor, maar dan niet wat aan je oor zit, maar wat nog aan je hoofd vast zit). Ik heb ook heel wat piercings gehad die ik inmiddels niet meer heb, zoals in neus, onderlip & navel.

Het is heel belangrijk dat het zetten van een piercing goed en hygiënisch wordt gedaan. De verzorging daarna is ook niet onbelangrijk. Een goede voorlichting vooraf over het hoe en wat is het halve werk.

Tijdens mijn research op Internet naar dit onderwerp, kwam ik buitenom soms hele schokkende foto’s, ook nog een bijzonder uuuh, interessante foto tegen. Een foto van de vrouw met de allermeeste piercings ter wereld. Jaja; met een heus guinness book records-vermelding. Joh!

IMG_7151

Dus, mochten je piercing-ideeën op zijn, kijk naar deze vrouw en laat je inspireren 😉.

© Eveline – Februari 2015

(Bron-&afbeeldingen vermelding; Wikipedia, Mens-& Gezondheid en diversen via Google.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s