Recept; Chili con carne

Ja mensen, de titel says it all; vandaag op het menu; chili con carne. Yam!!

foto (31)

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– 500 gr. Rundergehakt (AH)

– 175 gr. gesnipperde ui (AH, puur & eerlijk Biologisch)

– 2 tenen knoflook (AH)

– 1 rode paprika (AH, puur & eerlijk, biologisch)

– 1 e.l. Tomatenpuree (AH)

– 500 ml gezeefde tomaten (Heinz)

– Halve t.l. chilipoeder (AH)

– Halve t.l. djintanpoeder (Conimex, Komijn)

– Halve t.l. kaneelpoeder (AH)

– Paar snufjes peterselie (AH, gesneden)

– +- 700 gr. Bruine bonen (HAK)

– 150 gr. maïs (Bonduelle)

– 125 ml crème fraîche (AH)

– 2 e.l. olijfolie (AH, extra verde)

/// Wat te doen;

Snijd allereerst de knoflook op stukjes en de paprika op blokjes. Dan staat dat vast maar klaar.

IMG_7317

Zet een wok op het vuur en voeg de olijfolie toe. Bak daarna in een minuut of 4 het gehakt rul. Voeg daarna de knoflook, paprika en gesnipperde ui toe en bak mee voor ongeveer 3 minuten.

IMG_7324

Doe daarna de halve theelepel chilipoeder, de djintanpoeder en de kaneel er bij en schep goed door. Voeg daarna de eetlepel tomatenpuree toe en de 500 ml gezeefde tomaten. Breng aan de kook en laat op zacht vuur 10 minuten door pruttelen.

Laat ondertussen de bruine bonen uitlekken.

IMG_7319

Doe datzelfde voor de maïs. Wanneer er nog een minuut of 3 van die laatste 10 op de wekker staat, voeg dan de bruine bonen en de maïs toe in de wok. Schep goed om en laat die laatste paar minuten mee stoven. Breng nog wat op smaak met zout en peper.

Voeg tot slot de crème fraîche toe. Ik heb van een bakje van 125 ml ongeveer 100 ml gebruikt. Nog wat snufjes peterselie erbij en goed omscheppen.

IMG_7345

Je kunt er natuurlijk brood bij eten, maar ik heb in de tussentijd de oven voorverwarmd en broodjes gebakken. Lekker verse warme broodjes met gesmolten boter erbij =).

IMG_7334

Smakelijk! =)

Voor als lekker sappie erbij (voor de volwassenen; een koud proseccootje 👍.

foto (32)

Bovenstaande maaltijd kwam voor 4 personen (excl. de wijn) neer op ongeveer € 16,-.

© Eveline – Maart 2015

3 thoughts on “Recept; Chili con carne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s