Recept; Ovenschotel met kip, groente, kaas en (een vleugje-) rode wijn saus. 

Vandaag weer eens een keer een ovenschotel op de recepten-rol =). Here we go! 

  

/// Benodigdheden; 

(Voor 4 personen) 

– +- 450 gram kipfiletstukjes 

– 2 uien 

– 1 groene paprika 

– 200 gram gesneden champignons 

– 1 blikje tomatenstukjes 

– 5 eetlepels bloem 

– 400 ml bouillon van 1 bouillonblokje 

– 50 ml rode wijn 

– 200 gram geraspte (jonge) kaas 

– Zout & peper 

– Boter 

– Peterselie, witte peper & basilicum 

(- Ovenschaal) 


/// Wat te doen; 

Zet de oven op 200 graden en laat hem alvast voorverwarmen. Zet tevens een pan met 400 ml water op het vuur (dit is voor de bouillon). 

  

Schil dan de uien en de paprika op stukjes. Dan staat dat ook vast klaar. 

  

Vet daarna de ovenschotel in. Een goede voorbereiding is het halve werk 👍😉. 

  

Wanneer het water kookt, gooi 1 (kippen-) bouillon blokje er in en zet het vuur zacht. Goed roeren totdat het blokje opgelost is. Zet daarna een wok op het vuur en doe er 1 eetlepel boter in. Bak dan de kipfiletstukjes in een paar minuten gaar. Doe ze daarna uit de wok en leg ze verdeeld in de ovenschaal. 

Vervolgens bak je, in het overgebleven vet in de wok, de uien en de paprika, tot de uien goudgeel zien. Voeg daar dan de 5 eetlepels bloem aan toe. Meebakken en goed omscheppen. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de 50 ml rode wijn toe, alsmede de gemaakte 400 ml bouillon. Goed roeren en wat extra op smaak brengen met zout, zwarte peper en witte peper. Voor enkele minuten omscheppen. 

Doe daarna de saus uit de wok, over de kip in de ovenschaal. Leg daarna de champignon-stukjes daar verdeeld over heen. 

  

Leg vervolgens de tomatenstukjes daar weer op. 

  

Even gladstrijken en strooi dan de kaas over dit geheel. Maak het af door wat peterselie en basilicum er over heen te strooien. Zet de ovenschaal dan in de voorverwarmde oven en laat hem daar staan voor 40 minuten. 

  

In die 40 minuten kun je mooi op je gemakje de tafel dekken. En daarna… 

  

Aan taaaaaaafel =). 

Zoals je op de foto kunt zien, hebben wij het puntje op de i gezet door er een hard broodje bij te eten maar dit kan natuurlijk ook aangevuld worden zoals men wenst, bijvoorbeeld met stokbrood, gewoon brood of een salade. 

De rode wijn die in het recept gebruikt is, hebben wij er ook smakelijk bij gedronken (de volwassenen dus 😄). 

Bovenstaande maaltijd kwam in totaal neer op ongeveer €15,- (er van uitgaande dat er minimaal 3 van de gebruikte kruiden (zout en peper meegeteld), voorradig zijn in ieders keukenkast 😉). 

© Eveline – Maart 2015 

Bronvermelding; beetje van mezelf en een beetje van een recept via Smulweb

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s