Deal!

Afgelopen eerste paasdag gingen wij voor het allereerst gourmetten. Althans, niet voor het allereerst gourmetten, maar wel voor het eerst bij ons thuis. Bij de schoonfamilie staan iedere kerst wel twéé gourmetstellen op tafel, maar zelf hadden we er geen. Tot… afgelopen weekend. De post kwam het grote pakket vlak voor de paasdagen afleveren en jawel hoor, een fonkelnieuw gourmetstel was die van ons. 

De juiste boodschappen werden in huis gehaald en ik verblijdde mijn vader (die eerste paasdag bij ons kwam eten) met het feit dat we gingen gourmetten. Hij dacht vervolgens dat dat een soort van kaasfonduen was en toen ik op mijn beurt liet weten wat het dan wél was, begreep hij volstrekt niet waarom! 

Waarom er niet, zoals gewoonlijk, een viergangen diner op tafel werd gezet met de feestdagen, met borrelen en amuses vooraf. 

“Ah toe pa, we gaan het proberen!”, was mijn reactie. 

En omdat mijn vader absoluut en heus wel voor nieuwe ideeën open staat, zette ook hij zijn beste beentje voor tijdens de eerste paasavond. 

Ware het niet… dat je met gourmetten natuurlijk niet op een uur klaar bent! Met gourmetten zit je even. Je tafelt lang. Laat mijn vader nou net het geduld hebben van een overactieve, niet gecastreerde, hongerige “Jochem-Meijer-Golden Retriever”. 

Het gourmetten ging bij hem niet van een leien dakje. Het ene stukje vlees was nog te rood, het andere weer te zwart, onmiddellijk gevolgd door; 

“Het lijkt wel ’t crematorium hier, mensen!”. 

Toen hij zich er, desalniettemin, dapper en nog altijd met een goed humeur door heen had geWORSTeld, liet ik mijn vader weten dat dit echt de normaalste zaak van de wereld is voor de goegemeente. Ik zei er achteraan; 

“Pap, ik denk dat zo’n 80% van de Nederlandse bevolking gourmet op minimaal één van de feestdagen!”. 

Waarop mijn vader eens diep zuchtte en antwoordde met; 

“Het wordt tijd dat ik dood ga!”. 

En ja, wij zijn dan dus zo’n familie met een klaarblijkelijk zódanig verknipte humor, dat wij hier echt ontzettend om hebben moeten lachen. 

Mijn vader nog het hardst. 

Enfin! Hij heeft voorgenomen voorlopig nog niet dood te gaan, als wij zouden beloven nooit meer te gaan gourmetten wanneer we hem ook uitgenodigd hebben. 

Vooruit! Deal! 😉 

  

© Eveline – April 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s