Recept; Shoarma ovenschotel met knoflookpuree

Ja, ik denk dat de titel van dit recept het geheel prima omvat; een ovenschotel met shoarma, verse puree en knoflook. Aanvullend natuurlijk ook de nodige groente en kruiden. Laten we beginnen =).

IMG_8238

/// Benodigdheden;
(Voor 4 personen)

– 500 gram shoarmavlees

– Ongeveer 1 kilo stamppot-aardappelen (AH, zak van 2,5 kg)

– 2 uien

– 4 grote knofloken

– 1 ei

– 4 e.l. olijfolie

– 600 gram Italiaanse wokgroente (AH, diepvries zak van 600 gram)

– 150 gram geraspte belegen kaas (AH, zakje 150 gram belegen 30+)

– Zout & peper

– Stamper & ovenschaal

/// Wat te doen;

Schil allereerst de kilo aardappelen.

IMG_8253

Halveer ze, was ze en kook ze vervolgens in een laagje water met een snufje zout in zo’n 20 tot 25 minuten gaar (prik na die kooktijd om te kijken of ze goed zijn). Afgieten wanneer gaar.

IMG_8285

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet alvast de ovenschaal in.

IMG_8284

Snijd de ui en knoflook op stukjes.

IMG_8286

Doe 3 e.l. olijfolie in de wok en zet het vuur aan op middelhoog. Bak het shoarmavlees in enkele minuten gaar. Voeg daarna de diepvries-groente toe (niet ontdooien voor gebruik) en bak dit geheel 8 minuten.

foto 1 (6)

Doe het daarna uit de wok en verdeel het vlees/groente-mengsel in de ovenschaal. Doe opnieuw een eetlepel olijfolie in de wok en bak daar een minuut of 3 de uien en de knoflook in.

foto 2 (6)

Voeg daarna de uien en de knoflook bij de hete aardappelen toe en prak dit alles fijn. Voeg het ei erbij (die je op voorhand in een schaaltje geklopt hebt). Voeg tevens de helft van het zakje kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Prak dit alles goed verder door elkaar.

foto 3 (4)

Verdeel het daarna over het vlees/groente-mengsel in de ovenschaal.

foto 4 (3)

En strooi er als laatste de rest van de kaas over heen. Dan mag de ovenschaal in de voorverwarmde oven, voor zo’n 25 tot 30 minuten.

Na die tijd, etenstijd =) !!!

Voor als lekker sappie erbij;

foto (38)

Bon appétit!

foto (39)

Grappig hoe het nu lijkt alsof er een klein spiegeleitje ligt op de maaltijd, maar dat is dus een schijfje wortel ;-).

Bovenstaande maaltijd kwam in totaal (excl. de prosecco) neer op zo’n €11,-.

© Eveline – April 2015

(Bronvermelding: een door mij iets aangepast recept van de Albert Heijn-app)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s