Recept; Provençaalse pasta salade

Met het mooie weer in de lucht én nog veel meer zon in het vooruitzicht (hopelijk dan toch 😉), is het wel eens lekker om onder het genot van een ijskoud drankje, een (ook koude) pasta -salade te eten. Bij deze een recept daarvoor =). 

  

/// Benodigdheden: 

(Voor 4 personen) 

– 300 gram penne (AH zak van 500 gram)

– 250 magere spekreepjes (AH duopak) 

– 225 gram tuinerwten (Pak 450 gram, diepvries) 

– 1 komkommer 

– 1 citroen 

– Olijfolie 

– 1 ui 

– 4 eieren

– Tuinkers (AH Biologisch, versafdeling) 

– 100 gram salade-kaasblokjes (AH bakje 430 gram -uitlekgewicht 200 gram) 

– Zout & peper 

– Optioneel als aanvulling; afbakbroodjes 

– Optioneel als aanvulling; roomboter voor op de afbakbroodjes 😉. 


/// Wat te doen; 

Zet een grote en een kleine pan water op het vuur. Eén voor de penne en één voor de eitjes (die we hard gaan koken). Wanneer het water kookt, de penne volgens de verpakking klaar maken (meestal zo’n 10 minuten koken, daarna afgieten met koud water, terug in de pan doen en een scheut olijfolie er bij zodat het niet zo aan elkaar gaat plakken). 

De eitjes 7 à 8 minuten koken. 

  

In geval je, net als wij hebben gedaan, de salade gaat eten met een lekker broodje uit de oven, kun je nu ook alvast de oven voorverwarmen op 220 graden. Wanneer de oven eenmaal op temperatuur is; broodjes er in (hoe lang is afhankelijk van welke afbakbroodjes je hebt; lees de verpakking!). 

Snijd de citroen doormidden en knijp de sap er uit en vang op in een bakje. Pitjes er uit vissen. 

  

Verhit olie in een wok en bak daar de spekreepjes een aantal minuutjes in. 

  

Voeg na die paar minuten het citroensap erbij. Enkele minuten weer goed omscheppen. Doe het geheel daarna even apart in een bakje en laat afkoelen. 

Doe dan de diepvries-erwten in een vergiet en ontdooi ze door ze onder een straal warm water uit de kraan te houden. Wil je zeker weten dat ze ontdooid zijn op den duur? Proef er eentje! 

  

Versnipper de rode ui, snijd de komkommer in halve plakjes en knip de tuinkers. Spoel dit laatste vervolgens af in een vergiet. 

  

  

Pel vervolgens de eitjes en snijd in plakjes. 

  

Meng de penne in een grote salade-schaal met de tuinerwten, uien, komkommer, kaasblokjes en plakjes ei. Schep er vlak voor serveren de spekreepjes/citroen-dressing overheen en breng nog wat extra op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Voeg tot slot nog wat verse tuinkers toe. 

  

Suggesties voor als lekker fris drankje er bij; 

  

Wat ik zelf ook bij zo’n soort salade altijd heel erg goed vind smaken is een blikje Amstel Radler (met citroen). Maar die hadden wij heláás niet meer in de  koelkast 😊. 

Smakelijk eten! 

  

Bovenstaande maaltijd kost voor 4 personen samen (exclusief drankjes maar inclusief de afbakbroodjes) zo’n €10,- (aannemende dat zout, peper en olijfolie voorradig kunnen zijn😉). 

© Eveline – April 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s