Recept; Zalm-groente stoofpotje

Vandaag in de receptenblog een recept met zalm, groente en wilde rijst…. Let’s go wild ;-)… 

  

/// Benodigdheden; 

(Voor 4 personen) 

– 150 ml (1,5 dl) magere of halfvolle melk 

– +- 400 gram wilde zalm (AH diepvries, zak van 750 gram) 

– 15 gram dille (AH, bakje 15 gr. Versafdeling) 

– 2 e.l. zonnebloemolie (AH Biologisch puur & eerlijk) 

– +- 175 ml Boursin Cuisin knoflook & fijne kruiden (Kuipje van 250 ml) 

– 250 gram witte en wilde rijst (AH excellent, pak van 500 gram) 

– 500 gram geschrapte worteltjes (Zak 500 gr. versafdeling) 

– 300 gram gesneden prei (Zak 300 gr. versafdeling) 

– Zout en peper 


/// Wat te doen; 

Leg allereerst de stukken zalm (wij hebben er 4 stukken uitgelegd) uit de diepvries op een bord, een paar uur voordat je gaat koken, zodat ze goed kunnen ontdooien. 

Als je eenmaal aan het koken gaat, zet dan een pan water (met een snufje zout) op voor de rijst. Wanneer het water kookt, voeg je de rijst toe en vervolgens laten koken voor zo’n 15 minuten (deze witte en wilde rijst moest 15 minuten dan toch. Gebruik je andere rijst; volg dan de aanwijzingen op de verpakking op). 

Snijd in de tussentijd de dille. Haal de harde stelen er af en versnijd de rest van de dille in fijne stukjes. 

  

Snijd de wortels in stukjes / schuine plakjes en houd ook even apart. 

  

Wanneer de zalm eenmaal ontdooid is, versnijd deze op vierkantjes. Zo staat alles alvast maar klaar. 

  

Zet een wok of hapjespan op het vuur en voeg de zonnebloemolie toe. Bak de worteltjes een minuut of 4. Voeg daarna de prei toe en bak een minuut of 2 mee. 

  

Voeg de Boursin en de melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg dan de zalm toe en laat zo’n 3 à 4 minuten op laag vuur zacht gaar koken, liefst met een deksel op de pan. Daarna op smaak brengen met zout en peper. 

Wanneer de rijst klaar is, afgieten en de helft van de dille door de rijst scheppen. 

  

Doe de rest van de dille  door het zalm-groente potje heen. 

Verdeel de rijst en het stoofpotje over de borden en… Smakelijk eten !!! 😊 

  

Voor als feestelijk, lekker sappie hebben wij er bij gedronken; 

  

Bovenstaande maaltijd kwam voor 4 personen (exclusief de martini-prosecco) neer op zo’n €13,-. 

Enjoy !! 

© Eveline – April 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s