Recept; Moussaka-schotel

Vandaag een Grieks gerecht in de recepten-blog, namelijk moussaka =). Hier gaan we… 

  
/// Benodigdheden; 

(Voor 4 personen) 

– 4 Aubergines (hoewel wij achteraf van mening waren dat we 3 aubergines eigenlijk ook wel genoeg hadden gevonden!) 

– 800 gram aardappelschijfjes (Duopak 2 x 400 gr., AH) 

– 300 gram half om half gehakt (Ik heb mager half om half gehakt gebruikt hiervoor, was toevallig met 35% korting. Wie het kleine niet eert… 😉) 

– 1 ui 

– 6 e.l. olijfolie 

– 140 gram tomatenpuree 

– 400 gram besciamella saus (Grand’Italia, staat bij de pasta ingrediënten) 

– 1 t.l. kaneel 

– Zout en peper 

(- Ovenschaal) 


/// Wat te doen? 

Verwarm allereerst de oven voor, op 180 graden. 

  
Was daarna de aubergines en snijd deze op ronde plakken van +- 1 cm dik. 

  
Bestrooi de plakken daarna goed met zout en laat dit 15 minuten staan zo. 

  

Spoel de aubergine-plakken na die 15 minuten goed af en dep droog. 

Snipper ondertussen de ui. Doe 1 e.l. olijfolie in de pan of wok en fruit de ui voor enkele minuten. 

  
Voeg het gehakt toe en bak mee voor een minuut of 3, totdat het gehakt gaar is. Voeg de theelepel kaneel toe en de 140 gram tomatenpuree en laat dit geheel nog enkele minuten op een laag vuurtje door pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. 

Doe de rest van de olijfolie in de pan (of wok) en bak de aubergines in porties goudbruin (halverwege keren). Laat uitlekken op keukenpapier. 

Vet de ovenschaal in. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de ovenschaal. 

  
Schep het gehakt er op en beleg daarna met de schijfjes aubergines. Dek dit alles weer af met de rest van de aardappelschijfjes en schenk de besciamella saus er over heen. 

  
Zet de ovenschaal in de oven en bak de moussaka in zo’n 40 tot 45 minuten goudbruin. 

Smakelijk eten :-). 

  
Voor als lekker sappie er bij; 

  
Bovenstaande maaltijd kwam in totaal voor 4 personen (exclusief de wijn), neer op zo’n €11,- (aannemende dat zout, peper en olijfolie ook in ieders voorraadkast aanwezig is). 

© Eveline – Mei 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s