We zullen wel zien!

Een goede gezondheid; een enorm groot goed! Dat alles werkt zoals het hoort en dat je geen pijn hebt, geen last, geen hinder. Dat dat heerlijk is, wanneer dat zo is. Spijtig eigenlijk dat je je dat pas beseft op het moment dat er wél wat scheelt. Je neemt het vaak voor vanzelfsprekend aan en wanneer iets pijn gaat doen, of functies uitvallen bedenk je je hoe fijn het daarvoor altijd was, wanneer het gewoon “normaal” was. En dan normaal als in: gezond, werkend en/of zonder pijn.

Mijn vader reed vorige week in zijn auto en van het één op het andere moment zag hij door z’n rechter oog niks meer. BAM! Voorzichtig tot aan huis gereden en meteen de dokter gebeld. Oogarts op oogarts-bezoeken volgden en de uitslag was: een bloedinkje in het oog geweest. Niemand kon naar binnen-, en hij niet naar buiten kijken. Door een speciaal echo-apparaat werd wel vastgesteld dat het er verder goed uit zag (ironische woordkeuze). Echter, het kan wel tot aan drie maanden duren voordat zijn zicht weer helemaal terug is! Al met al is de prognose goed: het zicht kómt terug.

Mijn vader moet het momenteel dus heel even doen met 1 oog en da’s best wennen met sommige dingen. Voordat het linker oog de volledige taak van beide ogen namelijk op zich neemt, ben je weer even verder. En dus: zie je in het begin geen diepte, none-what-so-ever! Bij het inschenken van een glaasje wijn bijvoorbeeld, kwam hij daar voor de eerste keer achter. Hij bracht de fles naar zijn glas en… schonk er naast! Dronken en nog niet eens gedronken hebben ;-).

Als je lijf functioneert zoals je verwacht dat het hoort te functioneren (ofwel gewoon goed dus) dan sta je er veel te weinig bij stil dat dat een zaligheid is. Dat je geen pijn hebt. Dat je kunt zien en horen. Sta er af en toe bij stil, dat je kunt rennen ;-).

Toen mijn vader voor de zoveelste controle in de wachtkamer zat, stuurde ik hem een berichtje met succes toe. Zijn reactie daarop was:

“We zullen wel zien!”. 😛

foto (41)

© Eveline – Mei 2015

3 thoughts on “We zullen wel zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s